Apariția focarelor de coronavirus la Petrolul, Dinamo și CFR Cluj, a luat prin surprindere fotbalul românesc, iar ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a transmis, încă o dată, faptul că partea superioară a clasamentului trebuie definitivată până la data de 3 august, termenul limită acordat de UEFA forurilor naționale pentru transmiterea echipelor participante în cupele europene.
”Campionatul de fotbal are toate condițiile să ducă competiția la bun sfârșit. 3 august este data la care trebuie avansate către UEFA echipele care vor participa în competițiile europene. LPF trebuie să programeze toate meciurile până pe 3 august sau să vină cu soluții pentru stabilirea clasamentului final, care trebuie validat de FRF. Izolarea echipelor este prima soluție avansată de noi, cred că, pentru ultimele trei etape din play-off, ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că ar fi o problemă dacă aceste meciuri ar fi protejate suplimentar, echipele să apeleze la un astfel de cantonament, să se izoleze”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi24.

Ionuț Stroe, anunț sumbru despre sezonul viitor de Liga 1

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Ministrul a afirmat la Digi 24 că există posibilitatea ca din sezonul viitor să fie introduse noi restricţii, pentru a evita astfel de cazuri.Ionuţ Stroe crede că nici protocolul impus în acest moment nu a fost respectat, acesta fiind motivul apariţiei focarelor de coronavirus la Petrolul, Dinamo şi CFR Cluj.
"Problemele probabil că au apărut în afara meciurilor, în afara stadioanelor. Au fost făcute controale. Controalele au relevat ceva probleme la unele dintre cluburi. La Petrolul se efectuează o anchetă, probabil că același lucru se va întâmpla și la Dinamo și CFR Cluj. Este posibil să apară noi restricții din sezonul viitor, din orice experiență trebuie să tragem concluzii și să învățăm ceva. Vom analiza, este posibl să dispunem suplimentar anumite măsuri, care să corecteze anumite deficiențe. Totuși, eu cred că, dacă acele reguli ar fi fost respectate, nu am fi avut focarele acestea", a declarat Ionuţ Stroe, la Digi24.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20