Cea care era inculpată în dosarul Ekeng, Mihaela Elena Duță, a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare, ea fiind cea care trebuie să îl resusciteze. De asemenea, femeia a primit și 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Mai mult, serviciul de ambulanță PULS, care a fost prezent pe stadionul lui Dinamo în seara morții lui Ekeng, va trebui să plătească daune de 200.000 de euro familiei fotbalistului camerunez. Decizia poate fi contestată prin recurs.
"Soluția ne mulțumește, considerăm că s-a făcut dreptate. Și cuantumul despăgubirilor este mulțumitor, însă vom discuta și cu clienții noștri. Soluția abia ce a apărut, nu am apucat să discutăm detaliile cu ei, va fi o discuție mai amplă.
Romanian Liga I
CFR, victorie norocoasă la Arad. UTA a ratat ocazii ireale! Petrescu: "Nimeni nu o să mai bată aici"
IERI LA 20:20
Despăgubirile vor fi plătite în solidar, adică de inculpată și partea responsabilă civilmente, adică PULS. Nu am stabilit încă dacă vom face apel, vom vedea și ce vor face celelalte părți din dosar", a declarat Andreea Mincu, avocata familiei Ekeng, pentru Gazeta Sporturilor.
Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului dintre Dinamo și Viitorul, încheiat 3-3. Ambulanța aflată deja la stadion l-a transportat atunci direct la Spitalul Floreasca, fără a-i face manevrele de resuscitare, așa cum ar fi cerut protocolul. Ekeng a decedat ulterior la spital. Camerunezul avea 26 de ani și probleme cardiace.
Romanian Liga I
Botoșani - FC U Craiova 1-1. Echipa lui Mutu a scăpat printre degete victoria
IERI LA 18:22
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan îl atacă pe Bonetti: "Știți ce a făcut când a plecat? Bine că nu l-a văzut nimeni"
22/09/2021 LA 09:32