Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător al Stelei și al naționalei României, consideră că decizia cluburilor din Liga 1, prin care Dinamo este ca și retrogradată, reprezintă "o mare nedreptate". Fostul atacant le-a luat apărarea "câinilor", făcând referire la faptul că n-au fost vinovați de infecțiile cu Covid-19 din vestiar:
"Este o mare nedreptate pentru Dinamo, e inadmisibil ca o echipă care are șansa sa acumuleze puncte să ajungă aici. Lăsați echipa să joace și vedem pe urmă! E de vină Dinamo că anumiți jucători s-au îmbolnăvit, virusul acesta a fost la toată lumea și la doctori. Mi se pare absurd că retrogradează o echipă pe care ai ținut-o acasă.", a spus Ilie Dumitrescu, pentru DigiSport.
În același timp, Ilie Dumitrescu a mărturisit că FRF poate face dreptate în toată această situație, prin implementarea sistemului cu 16 echipe în Liga 1:
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58
"Federația poate face dreptate, să voteze 16 echipe iar ultima clasată să meargă la baraj, asta dacă LPF nu vor vota acest sistem. Eu țin foarte mult ca Dinamo să rămână, eu, Ilie, nu pot să o văd pe Dinamo în zona aia.", a mai adăugat Ilie Dumitrescu.

Dinamo, ca și retrogradată, dacă FRF va aproba scenariul votat de cluburile din Liga 1

Astăzi a avut loc o adunare a cluburilor din Liga 1, în care s-a votat scenariul prin care sezonul din playout trebuie încheiat.
Echipele au avut de ales între 2 variante:
  • 1. Clasamentul final în funcție de media punctelor / meci pentru întreg sezonul
  • 2. Clasamentul final în funcție de media punctelor / meci numai pentru partidele din playout
Cele mai multe cluburi au votat pentru a doua variantă. Această propunere va fi analizată de Comitetului Executiv în ședința de vineri și se va implementa doar dacă va fi votată de majoritatea membrilor FRF, conduși de Răzvan Burleanu.
În acest caz, clasamentul din playout ar arăta în felul următor, înaintea etapei de mâine:
  • 7. Hermannstadt 1,91
  • 8. Viitorul 1,69
  • 9. Clinceni 1,62
  • 10. Voluntari 1,62
  • 11. Iași 1,38
  • 12. Sepsi 1,17
  • 13. Dinamo 0,87
  • 14. Chindia 0,63
Dinamo, echipă cu numai 8 meciuri jucate, ar mai avea o șansă să prindă locul de baraj, ținând cont de acest criteriu. Pentru asta, în ultima etapă din playout, programată mâine, "câinii" ar trebui să câștige cu Viitorul, iar Sepsi să piardă împotriva celor de la Academica Clinceni. În același timp, dacă Poli Iași va pierde mâine cu Hermannstadt, iar Sepsi va câștiga contra celor de la Clinceni, atunci Iași va cădea pe loc de baraj.

Gino Iorgulescu nu se opune soluției cu 16 echipe în Liga 1

Întrebat de Gazeta Sporturilor despre posibilitatea ca stagiunea următoare să cuprindă 16 echipe în loc de 14, Gino Iorgulescu, președintele LPF, a mărturisit că nu s-ar opune acestei soluții.
Dacă s-ar aplica în cele din urmă această variantă, Dinamo ar scăpa de retrogradare:
"Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură.", a spus Gino Iorgulescu, pentru Gazeta Sporturilor.
Romanian Liga I
Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani
16/05/2022 LA 05:08
Romanian Liga I
CFR, transferuri stelare, după ce a ieșit campioană! 4 "Lacina Traore", ca și rezolvați
16/05/2022 LA 04:41