Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alibec s-a înțeles cu noua echipă! Atacantul va pleca de la Astra Giurgiu după meciul cu FCSB

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/08/2020 la 23:06 GMT+3

Denis Alibec, atacantul Astrei Giurgiu, s-a înțeles cu Samsunspor, echipa nou promovată în liga secundă din Turcia.

Denis Alibec, fostul jucător de la Astra Giurgiu

Credit imagine: Eurosport

Plecarea lui Alibec de la Astra Giurgiu reprezenta numai o chestiune de timp, după ultimele discuții apărute în jurul său. CFR Cluj, Samsunspor și Gaziantep, echipa pregătită de Marius Șumudică, erau cele 3 destinații posibile ale internaționalului român. În ciuda relației bune pe care a avut-o cu Șumudică la Astra, în perioada 2015-2017, Alibec n-a ales să meargă la Gaziantep.
Potrivit Gazetei Sporturilor, atacantul de 29 de ani va evolua la o altă echipă din Turcia: Samsunspor.
Samsunspor va achita clauza de reziliere a lui Alibec, în valoare de 800.000 de euro, urmând ca jucătorul român să plece în Turcia, cel mai probabil, după meciul cu FCSB (astăzi, ora 21:00). Contractul lui Denis Alibec cu Astra mai era valabil până vara viitoare.
Oficialii lui Gaziantep, formația antrenată de Șumudică, au considerat că suma de 800.000 de euro reprezintă un efort mult prea mare pentru un jucător care ar putea fi adus gratuit anul viitor.

Alibec pleacă de la Astra Giurgiu! Atacantul s-a înțeles cu Samsunspor, din Turcia

Samsunspor, echipa care a încheiat pe primul loc în liga a 3-a din Turcia, a profitat de ezitarea făcută de Gaziantep și l-a contactat pe Alibec. Negocierile vor fi finalizate în scurt timp, urmând ca Alibec să aibă o discuție cu Dani Coman, președintele Astrei.
Pe lista echipelor interesate s-a numărat și CFR Cluj, însă această variantă a fost exclusă din start de Alibec. Internaționalul român își dorește să joace în străinătate, după 6 sezoane petrecute în fotbalul românesc.
Cotat la 1,9 milioane de euro de transfermarkt.com, Denis Alibec a marcat 14 goluri și a oferit 11 pase decisive în sezonul precedent, în 26 de apariții pentru Astra. De-a lungul carierei, atacantul a mai evoluat la Farul Constanța, Inter, Mechelen, Viitorul Constanța, Bologna și FCSB.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo