Transferul lui Dennis Man la Parma este cel mai discutat subiect din fotbalul românesc în aceste zile. Chiar dacă mutarea nu a fost oficializată încă, Man este deja în Italia și urmează să fie prezentat în curând. Conform celor de la FCSB, Man a fost cedat la clubul italian pentru 13 milioane de €, sumă care ar putea crește cu alte 2 milione dacă vor fi îndeplinite anumite condiții.
Aceasta este cea mai mare sumă plătită vreodată pe un jucător din Liga 1, dar drumul până la acest transfer a fost foarte lung. Primul antrenor al atacantului de 22 de ani a dezvăluit că primul transfer din cariera fotbalistului s-a făcut nu pe bani, ci pe 2 seturi de treninguri.
"A jucat la clubul nostru (n.r. CS Vladimirescu 2003) 4 ani, apoi a plecat la Atletico Arad. Jucam în diferite competiții și Atletico Arad fiind cel mai puternic club din județ… A fost o înțelegere cu mai mulți jucători. Clubul nostru a primit două seturi de treninguri și 30% dintr-un eventual transfer, dar după ce am plecat s-a desființat clubul și am rămas fără acel procent.", a declarat Cristian Sculici, primul antrenor al lui Dennis Man, pentru prosport.ro.
Serie B
O nouă șansă pentru Dennis Man la Parma! Ce decizie au luat italienii cu privire la român
IERI LA 14:19
https://i.eurosport.com/2021/01/28/2980296.jpg

Cristian Sculici: "Eu l-aș fi văzut pe Man în campionatul Spaniei"

Dennis Man a impresionat încă de la primele antrenamente atunci când s-a apucat de fotbal, fostul său antrenor menționând că și-a dat seama de la început că are de-a face cu un talent deosebit: "Era foarte, foarte talentat! Era foarte tehnic! Din primul moment în care a venit s-a văzut o diferență între el și ceilalți copii. Le avea de la Dumnezeu pe toate. De la vârsta aia el ieșea în evidență cu finețea, driblingul, lovirea balonului. Părea că s-a născut mingea în scutec."
Întrebat dacă Man se va adapta în Serie A, Sculici a spus că are încredere în fostul său elev, dar a spus că în viziunea sa un alt campionat i s-ar fi potrivit mai mult: "Sincer, e doar un punct de vedere, eu l-aș fi văzut mai degrabă în campionatul Spaniei. De multe ori eu am făcut comparația între el și Adrian Ilie, doar că unul e de picior stâng și celălalt de picior drept. La cum îl știu eu pe el va munci și va reuși să se integreze. Va avea nevoie de o perioadă de adaptare, mai ales că acolo campionatul e mult peste ce e la noi. Dar are caracterul necesar pentru a reuși."
Deși este omul care l-a învățat fotbal pe cel mai scump jucător plecat din Liga 1, Cristian Sculici este modest, menționând că meritul îi aparține jucătorului pentru atingerea acestui nivel, dar și tatălui său: "Eu nu sunt genul ăla de om, nu vreau să-mi arog merite. V-am zis, de la prima atingere s-a văzut că e talent. Are și un caracter frumos și probabil de-aia a făcut pasul. Copilul a ajuns acolo unde este nu datorită mie, ci datorită lui El la 16-17 ani, când alții aveau și alte activități, și-a văzut de treabă. A contat și implicarea tatălui lui."
Serie A
Dennis Man, la un pas de revenirea în Serie A! Unde este dorit și în ce condiții se face transferul
08/01/2022 LA 18:59
Serie B
"L-a văzut cineva?" Dennis Man, făcut praf de jurnaliștii italieni după ultimul meci al Parmei
12/12/2021 LA 19:56