Megascandalul provocat de Sebastian Colțescu la meciul PSG-Istanbul Basaksehir din Champions League a făcut înconjurul lumii în ultima săptămână. Harlem Gnohere a reacționat imediat după incidentul nefericit de la Paris, spunând în presa franceză că a fost victima rasismului în perioada în care a jucat în România. Atacantul a evocat un meci dintre FCSB și Dinamo, în care fanii câinilor făceau ca maimuțele în tribune când se afla la balon , menționând chiar că arbitrul acelui meci era Ovidiu Hațegan (cel care a fost la centru și la Paris), iar acesta a ignorat totalmente ceea ce s-a petrecut la acea partidă.
Invitat la Telekom Sport, Cristi Balaj a dezvăluit un episod în care a avut de-a face cu Gnohere, despre care a spus că a mințit, atribuindu-i cuvinte rasiste pe care arbitrul nu le spusese niciodată.
"Mi-a protestat. Era un CFR – Dinamo, iar din dorința de a nu rupe echilibrul, nu mai știam ce să-i spun… Îmi era simplu să îi dau cartonașși să rup echilibrul. I-am spus la un moment dat. După trei minute am fluierat sfârșitul meciului, m-am dus la vestiar și a venit Dănciulescu. 'Cristi, nu știu cum să îți spun, Gnohere mi-a zis că i-ai spus ''shut up, nigger''. Am rămas stupefiat.", a declarat Cristi Balaj pentru Telekom Sport.
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
IERI LA 09:58

Cristi Balaj: ''M-am dus la vestiare cu reportofonul''

Fostul arbitru FIFA a continuat povestea și a explicat cum a reușit să evite declanșarea unui megascandal la vremea respectivă: ''Vă dați seama ce scandal ar fi fost!? M-am dus în vestiar la Dinamo cu reportofonul, i-am spus că am înregistrat discuția și că îl dau în judecată, îl dau la comisia UEFA, la FIFA, la discriminare, pentru că nu se poate să abuzezi și să profiți de faptul ca ești de culoare și să mă târaști pe mine într-o asemenea situație.''
Potrivit lui Balaj, Gnohere a făcut un pas înapoi după ce a constatat că a fost prins la minciună: ''Realizând că l-am prins, mi-a cerut scuze și spus ca a exagerat. Nu a exagerat, a mințit. Am dat mana cu el și am plecat. Am răsuflat usurat, pentru ca el era pregătit să vină să mintă după meci. Vă dați seama în ce situație aș fi fost. Cum demonstram? Deja era un mare semn de întrebare deasupra mea, pentru că eram la un anumit nivel internațional. Oricum, eu am mers all-in. De fapt, nu dădusem drumul la sistemul de înregistrare, însă am reușit să îl fac să recunoască faptul că a mințit''
Romanian Liga I
Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani
16/05/2022 LA 05:08
Romanian Liga I
CFR, transferuri stelare, după ce a ieșit campioană! 4 "Lacina Traore", ca și rezolvați
16/05/2022 LA 04:41