Fotbal
Romanian Liga I

Dinamo, anunț oficial despre ce s-a întâmplat la negocierile cu spaniolii

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Dinamo

Credit imagine: Eurosport

DeIrina Aldea
21/05/2020 la 16:16

Dinamo a emis joi un comunicat oficial și a explicat detaliile mai puțin cunoscute de la negocierile cu investitorii spanioli pentru preluarea clubului.

Spaniolii au prezentat în urmă cu câteva zile actele prin care arată că i-au îndeplinit cerințele lui Ionuț Negoiță pentru ca acesta să vândă Dinamo. Clubul din Ştefan cel Mare susţine că ibericii nu au reuşit să vină cu o dovadă concretă.

Comunicatul emis de Dinamo

Fotbal

Răzvan Lucescu s-a înscris în programul DDB! Ce mesaj le-a transmis fanilor lui Dinamo

27/05/2020 LA 13:25

"Dinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri. Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp.

Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri.

Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni.

"A lipsit o dovadă concretă"

Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică. În fotbal, în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari.

Așadar, cererea noastră de a ști beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci și unul legal. În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta își asumă, pe hârtie, finanțarea clubului și promitea investiții de 10 milioane de euro.

În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puși într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo.

Având în vedere valoarea simbolică a tranzacției, precum și istoria acestui club, era firesc să se știe cine este beneficiarul real și ce intenții are acesta cu Dinamo București.

Împreună salvăm Dinamo!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a FC Dinamo București.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Romanian Liga I

Ionuţ Negoiţă vinde Dinamo! Investitorii spanioli anunță că au îndeplinit toate condițiile

16/05/2020 LA 13:25
Romanian Liga I

Tu decizi! Cine este cel mai iubit jucător din istoria lui Dinamo? Este Marea finală!

08/05/2020 LA 08:50
Subiecte asemănătoare
FotbalRomanian Liga IDinamo Bucuresti
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

The Emirates FA Cup

Cupa Angliei revine pe Eurosport. S-a anunțat programul sferturilor de finală

PESTE O ORĂ

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Mircea Bornescu

00:27:58

Cele mai populare

Snooker

Masterclass - Ronnie O'Sullivan te învață cum să execuți lovitura cu sprijinul

IERI LA 10:23
Vezi mai multe