Jucătorii lui Dinamo ar fi trebuit să înceapă antrenamentul de astăzi la ora 10:30, la baza de pregătire de la Săftica. Din păcate pentru formația pregătită de Adrian Mihalcea, sesiunea a fost anulată după ce magazionerul clubului a fost testat pozitiv cu Covid-19.
La scurt timp după anunțul care ar putea pune în pericol reluarea sezonului din Liga 1, mai mulți jucători dinamoviști au oferit primele declarații pentru Gazeta Sporturilor, sub protecția anonimatului:
"Ni s-a transmis că există un caz de coronavirus la Dinamo, ni s-a indicat persoana respectivă. Noi, sincer vă spunem, că am respectat protocolul de antrenamente, dar e greu de spus acum, sută la sută, dacă am intrat sau nu în contact cu el. Că am tot vorbit între noi.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Știam că ne aduce echipamentul, că-l ia. Acum, că o fi existat și altceva... La ora 17:00, avem întâlnire din nou la Săftica și ni se va spune atunci care este programul. Probabil, va trebui să rămânem în cantonament o perioadă îndelungată, vom face și alte teste. Credem că există acest pericol, de a rămâne la Săftica o perioadă mai lungă. Nu credem că vom juca etapa de sâmbătă cu Chindia! E vorba doar de feeling, nu de ceva concret. Dar probabil nu se va risca.
În acest moment, e mai multă confuzie decât frică vizavi de faptul că am fi putut fi infectați. Stai și te păzești atâtea luni și te lovește ceva din senin!", au declarat mai mulți jucători, sub protecția anonimatului, pentru Gazeta Sporturilor.

Dinamo, primul club din România care confirmă un caz pozitiv de Covid-19

Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ștefan, a dezvăluit pentru ce se va întâmpla în continuare și cum va fi afectat
"Este o persoană din cadrul clubului, nu face parte din cadrul personalului relevant pentru fotbal, respectiv jucători, staff tehnic, staff medical. Este urmată procedura legală, urmează să fie informată Direcția de Sănătate Publică competentă, să vedem unde a avut loc testarea. Va fi demarată o anchetă epidemiologică, se vor stabili contacții persoanei respective, iar acele persoane vor fi izolate timp de 14 zile.
Vom vedea când se termină ancheta epidemiologică pentru a decide dacă partida Dinamo - Chindia se poate disputa sau nu. Trebuie analizată varianta reprogramării. Dacă ancheta nu se termină până sâmbătă dimineață, este clar că meciul va trebui programat la o dată ulterioară.
Dacă se stabilește mai devreme că jucătorii au avut contact cu persoana respectivă, aceștia intră în izolare și partida nu se mai poate disputa. Deci avem trei situații: se termină ancheta și nu e nicio problemă, nu se finalizează ancheta în timp util sau se finalizează ancheta și există jucători care au avut contact cu persoana respectivă.
În a treia situație, Dinamo nu mai poate disputa jocul. În această situație, jucătorii ar intra în izolare timp de 14 zile, cum prevede legislația României. În cel mai rău caz vom analiza situația, pentru că avem niște alternative în acest moment.", a declarat Justin Ștefan, pentru DigiSport.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20