Articol scris de Romeo Ene
Deşi se vorbeşte din ce în ce mai mult despre această soluţie, conform ProSport, intrarea în insolvenţă nu îi scapă pe dinamovişti de aceste datorii urgente deoarece FIFA protejează jucătorii străini. Datoria este uriaşă, 1.350.000 de euro, potrivit aceleiaşi surse, o sumă ce poate duce clubul din Ştefan cel Mare în faliment.

Insolvența nu rezolvă problemele

Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
19/05/2022 LA 12:10
Dusan Uhrin a declarat, la plecarea echipei în cantonamentul din Turcia că Dinamo va intra în insolvenţă, fiind cel mai bun lucru posibil în acest moment: "Intrăm în insolvență, e 90%. Dar este mai bine pentru Dinamo, așa putem transfera jucători. Voi aștepta să văd ce se întâmplă. E sigur că intrăm în insolvență. Am avut o întâlnire cu fanii. Va fi insolvență, vom vedea apoi ce se va întâmpla, e un proces, trebuie să așteptăm să se încheie, nu e problema mea. Cred că e cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători. Mergem în Turcia, vom juca două amicale, unul cu Galatasaray, acolo voi vedea jucătorii.", a spus Uhrin.
Chiar şi aşa, insolvenţa rezolvă doar datoriile către jucătorii români, dar datoria de 1.350.000 de euro către spanioli nu poate fi ştearsă, din cauza faptului că FIFA protejează jucătorii străini. Borja Valle, Isma Lopez sau Rene Roman sunt jucătorii spanioli care îşi cer drepturile salariale până la finalul contractului cu Dinamo. Pe perioada insolvenţei, Dinamo nu va trebui să le achite aceste restanţe, dar odată cu ieşirea clubului din această procedură, datoriile s-ar reactiva, iar Dinamo nu ar reuşi să scape de aceste probleme.

Uhrin, probleme de lot la plecarea în cantonament

Cu jucători neplătiţi de mai multe luni, unii dintre ei plecând de la Dinamo, Dusan Uhrin a plecat împreună cu echipa în cantonamentul din Turcia, dar situaţia lotului rămâne incertă, fiind prezenţi foarte mulţi tineri la această acţiune: "Eu am contract aici. Nici nu știu câți tineri sunt, jumătate de echipă, știu 75% dintre ei. Am lucrat normal până acum, am avut o săptămână la Săftica, totul a fost bine. Cred că jucătorii și-au recuperat toate restanțele, cei care vor rămâne aici. Va fi un sezon greu, avem cinci săptămâni de pregătire, nu ne putem pregăti complet, dar sper că va fi totul bine.
Poate că sunt jucători care vor să plece, dar nu pot acum. Fabbrini poate pleca, dar nu știu ce va fi cu el, depinde de el. Nu sunt oferte pentru niciun jucător. Am o listă cu jucătorii pe care îi vreau, am avut o listă mai mare, dar acum, în situația asta, toată lumea așteptă să vadă ce va fi", a adăugat Uhrin.
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
17/05/2022 LA 12:26