Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo – FCSB 0-1 | Florin Tănase a adus o victorie extrem de importantă pentru "roș-albaștri"

Irina Aldea

Actualizat 03/02/2021 la 22:41 GMT+2

FCSB a câștigat meritat pe terenul lui Dinamo, scor 1-0, în derby-ul etapei a 21-a a Ligii 1. Singurul gol al partidei a fost marcat de Florin Tănase în minutul 9.

Florin Tănase

Credit imagine: Eurosport

FCSB s-a impus pe terenul lui Dinamo prin golul marcat de Florin Tănase încă din minutul 9. "Roș-albaștrii" și-au arătat superioritatea și au dominat partida de la un capăt la altul, iar diferența de scor putea fi mai mare. Dinamo a jucat mai mult cu sufletul, dar și-a arătat limitele, elevii lui Gane având puține șanse de a reveni în meci.
Astfel, FCSB și-a mărit din nou avansul în fruntea clasamentului din Liga 1. Jucătorii lui Toni Petrea au din nou 4 puncte în plus față de CFR Cluj, care va juca în această etapă contra Viitorului. În etapa viitoare, FCSB va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni, una dintre revelațiile acestei ediții de Liga 1.
De partea cealaltă, speranțele celor de la Dinamo de a prinde un loc de play-off s-au diminuat considerabil după acest eșec. "Câinii" sunt acum pe locul 9, la 3 puncte de poziția a 6-a, dar echipele din fața lor nu au jucat încă în etapa a 21-a. În plus, pe Dinamo o așteaptă o deplasare foarte grea, pe terenul Universității Craiova la sfârșitul săptămânii.
LIVETEXT
min.90+4: Nepomuceno trece pe lângă egalare, dar lovitura sa de cap trece la o palmă de bară.
min.85: Bară FCSB! Lansat perfect de Octavian Popescu, Vukusic a șutat plasat la colțul lung, dar mingea s-a oprit în stâlpul porții lui Eșanu.
min79: Dinamo rămâne în 10 oameni. Steliano Filip primește al 2-lea cartonaș galben după o intrare imprudentă asupra lui Vukusic.
min.78: Dinamo a mai echilibrat partida și pune presiune pe apărarea "roș-albaștrilor", dar elevilor lui Gane le lipsește inspirația în ultimii 25 de metri ai terenului advers.
min.68: Fabrini este aproape de egalare, dar șutul său trece de puțin pe lângă poarta lui Vlad.
min.63: Florinel Coman are o nouă ocazie, dar șutul său este respins în corner.
min.54: Florinel Coman trage un șut puternic de la aproximativ 25 de metri, dar Eșanu este din nou la post.
min.50: Ovidiu Popescu a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat spre poartă, dar mingea a șters bara.
Pauză: FCSB conduce meritat după primele 45 de minute. Echipa lui Toni Petrea și-a demonstrat superioritatea din punct de vedere tehnic. Dinamo va trebui să facă mult mai mult în repriza secundă pentru a scoate ceva din acest meci.
min.45: Paul Anton prinde un voleu sănătos de la marginea careului, dar șutul este pe direcția lui Vlad, care resăinge cu siguranță.
min.44: Adrian Șut își încearcă norocul de la mare distanță, dar execuția sa este deviată peste poarta lui Eșanu.
min.36: Prima ocazie a lui Dinamo. Sorescu scapă pe flancul drept, dar șutează pe lângă poartă.
min.33: Coman ajunge din nou în poziție de finalizare, dar șutul său este moale și este respins ușor de Eșanu.
min.32: Octavian Popescu îi dă o pasă superbă lui Coman, dar atacantul FCSB-ului nu își face bine pașii și nu apucă să tragă la poartă.
min.25: FCSB continuă să fie echipa aflată la cârma partidei, fără a-și mai crea însă șanse importante de gol. Meciul este foarte fragmentat, ambele echipe faultând destul de des.
min.18: Adam Nemec reia cu capul peste poartă o centrare venită de la Steliano Filip.
min.11: Tănase execută lovitura liberă peste apărarea dinamovistă, dar Florinel Coman nu a ajuns la minge pentru a relua spre poartă.
min.10: Florin Bejan vede primul cartonaș galben al partidei.
min.9: Gooool FCSB: Florin Tănase deschide scorul cu un șut perfect de la marginea careului. A fost a 15-a reușită a atacantului în acest sezon, el fiind acum pe prima poziție în clasamentul golgheterilor.
min.5: Octavian Popescu are o primă ocazie pentru FCSB, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă.
A început partida din "Ștefan cel Mare".
UPDATE: Fanii FCSB-ului și-au încurajat favoriții la plecarea spre stadion
Câteva sute de fani ai celor de la FCSB au mers la baza din Berceni a echipei pentru a-și încuraja favoriții. Suporterii au aprins torțe, fumigene și au scandat cântece de susținere pentru echipa lor, dar și trivialități la adresa adversarilor.
Suporterii celor de la FCSB și-au încurajat favoriții înaintea derby-ului cu Dinamo (Sursă foto: Digisport)
UPDATE: Dinamo-FCSB | Echipele de start
Dinamo: Eșanu - A. Radu, Puljic, Bejan, St. Filip - Sorescu, P. Anton, Răuță, Fabbrini - G. Crețu - Nemec
Rezerve: Mitrovic - R. Grigore, Achim, Moldoveanu, Gueye, Ehmann, Gol, Mihaiu, Nepomuceno
Antrenor: Jerry Gane
FCSB: Vlad - Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic - Moruțan, Șut, Olaru - Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Târnovanu - Crețu, Simion, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă
Antrenor: Toni Petrea
"Derby-ul fotbalului românesc programează un nou episod, al 148-lea în Liga 1 şi al 180-lea în toate competiţiile. În principala întrecere internă, Dinamo a reuşit 49 de victorii, FCSB s-a impus de 44 de ori, iar alte 54 de meciuri s-au terminat la egalitate", au scris reprezentanții LPF pe site-ul instituției.
Conform acestora, 2,7 goluri/meci este media înregistrată de-a lungul timpului în disputele din campionat, aceasta fiind una foarte bună pentru un derby inclus pe lista celor mai importante din Europa. În 9 august 2015, FCSB-Dinamo 0-0 a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 47 de confruntări pe prima scenă, iar în 3 mai 2015, Dinamo-FCSB 1-3, a fost ultimul succes înregistrat în campionat de roş-albaştri din postura de vizitatori.

Dinamo – FCSB, LIVE TEXT pe eurosport.ro, de la ora 20.45

Cea mai recentă întâlnire directă dintre cele două echipe a avut loc în 3 octombrie 2020, FCSB-Dinamo 3-2, goluri înscrise de Florin Tănase - dublă, Iulian Cristea, respectiv Borja Valle şi Adam Nemec.
"3 victorii (3-0 FC Voluntari, 4-1 Poli Iaşi, 2-1 Gaz Metan), 3 remize şi 4 înfrângeri este palmaresul înregistrat de Dinamo pe teren propriu în ediţia curentă. Aceştia au primit cel puţin un gol în 9 dintre cele 10 jocuri disputate "acasă" în campionatul actual. 13 decembrie 2020, CFR-FCSB 2-0 a fost singura înfrângere înregistrată de "roş-albaştri" în ultimele 15 runde, interval în care au reuşit 11 succese şi 3 rezultate de egalitate. Gruparea antrenată de Anton Petrea are cel mai bun atac din campionat, 47 de goluri marcate, dintre care 27 au fost înscrise în repriza secundă", se mai arată pe site-ul LPF. Media de vârstă a jucătorilor de la Dinamo este de 24 ani şi 11 luni, iar a celor de la FCSB de 24 ani şi două luni.

Dinamo - FCSB, de la ora 20.45. Ce au spus antrenorii înainte de derby

FCSB este lider în Liga 1, înaintea derby-ului cu Dinamo. De partea cealaltă, Dinamo se regăsește pe locul 9, poziție de play-out. Totuși, "câinii" au la activ două victorii consecutive în Liga 1. Antrenorul Ionel Gane a declarat că Dinamo este motivată înainte de derby-ul cu FCSB, de miercuri, exprimându-şi însă regretul că fanii nu vor putea fi prezenţi în tribune pentru a-și susține echipa preferată.
"Este un moment unic în carieră. L-am simţit ca jucător, apoi ca antrenor, ştiu gustul victoriei şi vreau să mă bucur de fiecare moment al jocului. Cea mai frumoasă amintire? Succesul din 2017, cu Arena plină, 2-1 cu golul lui Hanca din penalty, în minutul 91. Am avut suporterii lângă noi, o atmosferă senzaţională, a fost un meci de poveste! Echipa este motivată, îmi pare rău că nu avem suporteri în tribune! Pe jucători îi simt foarte motivaţi şi încrezători după ultimele etape de campionat", a declarat Gane, pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.
Ionel Gane & Toni Petrea
Gane a afirmat că la acest derby nu contează poziţiile în clasament: "Rivalitatea dintre cele două echipe este atât de mare încât poziţia din clasament contează mai puţin. Nu există o favorită. Suflarea dinamovistă se pregăteşte de încă un moment istoric, al treilea sold-out consecutiv la un meci fără spectatori în România...Vă daţi seama cum ar fi să le mulţumim printr-o victorie? Suporterii noştri aşteaptă autocarul, ne transmit toată energia lor, ei trăiesc pentru echipă. Sper din toată inima să reuşim un rezultat pozitiv!".
Toni Petrea a declarat,marţi, într-o conferinţă de presă, că FCSB trebuie să câştige cu orice preţ meciul de mâine cu Dinamo: "Este un derby, chiar dacă Dinamo nu este în partea superioară a clasamentului. Rivalitatea şi orgoliile fac să fie un derbi şi noi sperăm să ieşim învingători, să-i facem pe fani fericiţi. Noi pregătim fiecare meci la victorie, e un meci de campionat important, pe care trebuie să-l câştigăm cu orice preţ. Dinamo este în formă bună, are două victorii în ultimele două partide, am convingerea că arbitrajul va fi foarte bun şi nu va influenţa rezultatul din teren", a declarat Petrea.
El a vorbit şi despre noua achiziţie, Ante Vukusic. "Mai avem un antrenament astăzi, decidem după dacă Ante Vukusic va face parte din lot şi, după, dacă şi cât va juca. E clar că mi-l doresc cât mai rapid în lotul echipei, dar, aşa cum am mai spus, el nu este pregătit 100%, nu e pus la punct din punct de vedere fizic. E greu de spus dacă vor mai veni jucători. Suntem în discuţii, dar nimic concret", a mai spus Petrea.

Dinamo - FCSB, de la ora 20.45. Echipele probabile:

  • Dinamo: 12. Eșanu - 22. Sorescu, 66. Puljic, 6. Ehmann, 7. St. Filip - 10. Nepomuceno, 8. P. Anton, 5. Răuță, 31. Fabbrini - 9. Magaye, 17. Nemec. Rezerve: 34. Mitrovici, 3. A. Radu, 27. R. Grigore, 28. V. Borcea, 29. Măgureanu, 55. Gol, 77. Vl. Achim, 98. Mihaiu, 99. Moldoveanu. Absent: Blejdea (accidentat). Antrenor: Jerry Gane
  • FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 17. I. Cristea, 16. A. Miron, 33. Radunovic - 27. Olaru, 11. Moruțan, 26. Oaidă - 37. Oct. Popescu, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman. Rezerve: 1. Straton, 5. G. Simion, 6. Nedelcu, 9. Vukusic, 20. Vînă, 21. Buziuc, 23. Ov. Popescu, 25. Perianu. Absenți: L. Filip (accidentat), Panțîru (indisponibil). Antrenor: Toni Petrea
  • Stadion: "Dinamo"
  • Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Daniel Mitruți; A2: Marius Marica
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo