Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo îl va aduce pe Paco Jemez în locul lui Contra. Tehnicianul, lăudat de Guardiola

Cristian Mihală

Actualizat 30/11/2020 la 13:22 GMT+2

Conflictul dintre conducerea "câinilor roșii" și tehnicianul Cosmin Contra nu mai are nicio rezolvare. Pablo Cortacero s-ar fi înțeles deja cu un antrenor lăudat de Pep Guardiola, Paco Jemez.

Paco Jémez

Credit imagine: Getty Images

articol scris de Alex Ivan
Venirea spaniolilor la conducerea alb-roșilor le-a dat mari speranțe fanilor lui Dinamo. Cu toate acestea, formația din Ștefan cel Mare nu se regăsește decât pe poziția a 14-a în clasamentul Ligii 1 și a înregistrat o serie neagră de cinci înfrângeri consecutive în campionat. Lipsa de implicare din partea lui Pablo Cortacero l-a dus pe Cosmin Contra la capătul răbdării, iar fostul selecționer se va despărți de Dinamo.

Paco Jemez, alesul lui Pablo Cortacero la Dinamo

Deși s-a vehiculat varianta Lucas Alcaraz, Paco Jemez este alesul, anunță Digi Sport. Acesta este liber de contract din luna august, când s-a despărțit de Rayo Vallecano. Ibericul este un antrenor recunoscut pentru apetitul său ofensiv și s-a aflat pe bancă la 190 de partide în La Liga. Conform Pro Sport, acesta i-a cerut garanții lui Pablo Cortacero, fiind conștient de situația delicată de la club, și va prelua formația din Ștefan cel Mare după ce Cosmin Contra își va încheia oficial contractul.
Paco Jemez utilizează cel mai des sistemul 4-2-3-1, dar a mai folosit în alte rânduri și alte așezări, precum 3-4-3 sau 4-3-3. În 2016, spaniolul a preluat formația mexicană Cruz Azul. Publicația locală Vavel l-a descris atunci precum "un nebun al fotbalului ofensiv" și a fost comparat cu Jurgen Klopp, datorită acelui "Gengenpressing" pe care vrea să-l impună formațiilor sale.

Pep Guardiola, impresionat de Paco Jemez

Presa spaniolă a vehiculat la un moment dat că Paco Jemez o poate prelua pe Barcelona și a fost comparat inclusiv cu marele Pep Guardiola. În 2014, publicația FourFourTwo a publicat un articol de analiză dedicat lui Jemez și a fost intitulat: "El e antrenorul care a enervat-o pe Real Madrid și ar trebui să antreneze Barcelona într-o zi (dar probabil n-o va face)".
Guardiola i-a adus cuvinte de laudă lui Paco Jemez în cartea sa "Pep Confidential". Acesta compara jocul practicat de Rayo Vallecano, formația pregătită la acea vreme de posibilul nou antrenor de la Dinamo, cu cel al marilor cluburi ale Europei. "Barcelona, Bayern și Rayo-ul lui Paco Jemez sunt singurele echipe care fac ca la carte jocul de posesie pozițional", era menționat în cartea lui Guardiola publicată în 2014.
Paco Jemez a antrenat echipe precum Las Palmas, Cordoba, Cartagena sau Granada. Ca jucător, acesta are 21 de selecții pentru naționala Spaniei. A fost fundaș central și a jucat la cluburi precum Deportivo, Rayo, Zaragoza sau Murcia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo