UPDATE // Marius Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, a anunțat că echipa din "Ștefan cel Mare" nu va mai forța transferul lui Andrei Peteleu:
"În momentul de față nu mai este de actualitate. Îl cunoșteam foarte bine pe Andrei Peteleu, pe care eu l-am adus la Petrolul. Când am semnat cu Dinamo, a fost unul dintre jucătorii pe care eu am vrut să îi transfer.
Având în vedere că el la vremea aceea a vrut să mai aștepte și nu știa ce voia să facă, am luat decizia împreună cu staff-ul tehnic că nu mai este necesară o astfel de mutare acum", a spus Marius Nicolae, pentru Digi Sport.
Romanian Liga I
FCSB - Gaz Metan 1-0. Florin Tănase a dat lovitura în prelungiri, servit de Moruțan
IERI LA 20:39
Știrea inițială
Dinamo s-a impus aseară pe terenul celor de la UTA Arad, scor 1-0, și s-a apropiat la 3 puncte de playoff. Înaintea derby-ului cu FCSB, programat miercuri (ora 20:45), "câinii" se pregătesc să facă un transfer cu care să rezolve problema fundașului dreapta.
Potrivit gsp.ro, Dinamo negociază cu Andrei Peteleu, dublu campion cu CFR Cluj. Fundașul de 28 de ani a rămas liber de contract la începutul anului, după despărțirea de Sheriff Tiraspol, iar "câinii" au intrat pe fir.
Dinamo s-a mai aflat și în trecut pe urmele lui Peteleu, însă fără succes. Acum însă, situația ar putea sta diferit, mai ales că managerul general din "Ștefan cel Mare" îl cunoaște pe Peteleu din perioada petrecută la Petrolul Ploiești (2014-2016).

Dinamo, în negocieri cu Andrei Peteleu, dublu campion al României cu CFR Cluj

În ultima perioadă, după despărțirea de Alexander Gonzalez, Dinamo s-a bazat pe postul de fundaș dreapta pe Deian Sorescu, jucător obișnuit mai mult cu faza ofensivă.
Astfel, dacă va realiza transferul lui Peteleu, Dinamo va beneficia de un avantaj atât pe fază defensivă, cât și în atac, prin "eliberarea" lui Sorescu.
Peteleu a evoluat în 2020 la Sheriff Tiraspol, echipă care l-a adus liber de contract de la CFR Cluj. În cele 4 sezoane petrecute în Gruia (2016-2020), fundașul de 28 de ani a cucerit două titluri de campion, în 2018 și 2019, precum și o Supercupă a României, în 2018.
De-a lungul carierei, Peteleu a mai jucat la Gloria Bistrița, Delta Tulcea, FCM Tg. Mureș, Săgeata Năvodari și Petrolul Ploiești.
Romanian Liga I
"Nu va fi un simplu stadion!" Veste mare pentru Dinamo despre noua arena! Unde se va construi
IERI LA 07:19
Romanian Liga I
UTA Arad - CFR Cluj 0-1. Vinicius a adus victoria pentru trupa lui Edi Iordănescu
06/03/2021 LA 21:40