"Meciul salvării", aşa cum a fost denumit de DDB, a vândut peste 30.000 de bilete virtuale. La iniţiativa lui Mircea Lucescu, Dinamo s-a deplasat în capitala Ucrainei, însă nu a avut şanse în faţa viitoarei campioane din ţara vecină.
Partida şi-a aflat deznodământul încă dinainte de pauză, când Clayton (22) şi Lednev (41) au punctat pentru ucraineni. În partea secundă, Lucescu a mizat pe mai multe rezerve, dar tot "gazdele" au fost în control, creându-şi ocaziile mai clare. Au reuşit şi golul pentru un scor de neprezentare, pe final.
Un moment special a avut loc cu un sfert de oră înainte de final, când Cătălin Hîldan Jr, nepotul "unicului căpitan", a îmbrăcat în premieră tricoul alb-roşu.
Romanian Liga 2
Dinamo răsuflă ușurată! În conturile "câinilor" au intrat 800.000 de euro
ACUM 17 ORE
Echipele de start în Dinamo Kiev - Dinamo 2-0
Dinamo Kiev
  • Boyko - Tymchyk, Kedziora, Andrievsky, Sidcley - Buyalskyy, Shepelev - Clayton, Lednev, de Pena - Harmash
  • Antrenor: Mircea Lucescu
Dinamo București
  • Mitrovic - Sorescu, Ehmann, Bejan, Grigore - Crețu, Răuță, Stan - Moldoveanu, Blejdea, Fabbrini
  • Antrenor: Gheorghe Mulțescu

De ce Dinamo Kiev - Dinamo a fost văzut drept "meciul salvării"

Dinamo nu are doar probleme de ordin sportiv, ci şi financiar. Dacă clubul din Ştefan cel Mare nu strânge bani de licenţă, echipa o să dispară, cel mai probabil. Ca atare, DDB şi Mircea Lucescu şi-au dat mâna pentru acest amical de lux, în urma cărora s-au strâns bani din bilete virtuale. Peste 30.000 de astfel de tichete au fost achiziţionate de fanii "câinilor".
Acum, e rândul echipei lui Mulţescu să răspundă ataşamentului fanilor. Pentru că retrogradarea sportivă în Liga a 2-a nu ar însemna doar un regtres din punct de vedere sportiv, ci ar putea duce la dispariția efectivă a clubului. Conform unui comunicat emis de "DDB", echipa are dreptul de a folosi patrimoniul clubului (Siglă, palmares, culori) doar atâta timp cât este în Liga 1. Retrogradarea ar însemna că acest drept ar fi pierdut și ar reveni în totalitate clubului ACS FC Dinamo, care joacă în Liga a 4-a și care este în proprietatea lui Nicolae Badea.
Romanian Liga 2
Un fost conducător de la Dinamo avertizează: "Dinamo va lua drumul Astrei"
ACUM 20 ORE
Romanian Liga 2
Dinamo și-a găsit stadion! Unde va juca după suspendarea primită după derby-ul cu CSA Steaua
26/09/2022 LA 18:00