Dinamo – FC Botoșani 1-1 | Dinamo a disputat doar al doilea meci al noului sezon pe Arena Națională. Dacă pe primul l-a pierdut clar (0-2 cu Craiova), nici de data aceasta nu a avut mai mult noroc. Câinii” se mențin pe poziția a noua în clasament, în timp ce moldovenii urcă pe locul șase, ultimul care asigură biletul spre play-off în Liga 1 “Casa Pariurilor”.
După o primă repriză de tatonare, în care Mihai Neicuțescu (Dinamo) era cât pe ce să fie eliminat încă din primul minut al meciului din cauza unei loviri cu cotul a unui adversary, tabela era încă neschimbată. În partea a doua, Dinamo a deschis scorul prin Deian Sorescu. Mijlocașul dinamovist a reușit să înscrie în minutul 58, însă elevii lui Uhrin nu s-au putut bucura prea mult timp de reușită. Șapte minute mai târziu, tunisianul Sofien Moussa a adus golul egalării pentru moldoveni, la doar al doilea lui meci în tricoul lui FC Botoșani.

Dinamo – FC Botoșani 1-1 | Arbitrul George Rădulescu, aspru criticat pentru penalty-urile refuzate moldovenilor

Romanian Liga I
Dinamo a anunțat al 3-lea transfer al iernii! Cine e fotbalistul care vine să întărească apărarea
12/01/2022 LA 21:08
Echipa oaspete putea primi două lovituri de la 11 metri, însă arbitrul Rădulescu a hotărât să le acorde moldovenilor doar lovituri libere de la marginea careului. În minutul 85, Mihai Roman a fost faultat în careul advers de către Robert Moldoveanu, însă echipa lui nu a beneficiat de penalty. Nici în minutul 90+8 nu au avut mai mult noroc. Mihai Roman a fost din nou faultat în careul lui Piscitelli, de data aceasta de către Diego Fabbrini.
Finalul de meci a fost cu adevărat tensionat. În minutul 90+4, Pap s-a ciocnit în careul propriu cu marcatorul golului 2, Sofien Moussa. Ambii jucători ai FC Botoșani au avut nevoie de intervenția medicilor, cel din urmă fiind transportat la spital cu salvarea. Doctorii de pe ambulanăță i-au pus tunisianului un guler cervical.

Dinamo – FC Botoșani 1-1 | Marius Croitoru: E de ajuns! Ce vină am eu că sunt din Botoșani?

Antrenorul echipei oaspete, Marius Croitoru, a criticat în mod vehement arbitrajul lui George Rădulescu și s-a plâns de faptul că meciul cu Dinamo a fost condus de o brigade de arbitri din București.
Trebuia să câştigăm clar - am avut ocazii mari, am avut două penalty-uri, nu se poate! Suntem echipă de play-off, joc frumos, joc fotbal, nu mă închid şi îmi pun arbitri care-mi refuză două penalty-uri. Cum să mai fac fotbal? Am două penalty-uri clare şi arbitrul mi le scoate afară! Era la un metru jumătate de fază! Păi nu se poate, opriţi-vă oameni buni!Să se oprească, eu vreau doar să joc fotbal, am jucători, nu să fiu făcut aşa pe faţă, asta-i pe faţă!Ce mi-a făcut arbitrul în seara asta e prea mult pentru mine! E de ajuns! Eu joc cu echipă din Bucureşti şi îmi dau arbitru din Bucureşti! Ce vină am eu, că-s din Botoşani Păi hai să ne retragem noi ăştia din Botoşani în altă ţară să joace doar cine vor ei! Cineva vrea să ne oprească pentru că suntem buni! Deranjez şi normal vor să mă oprească. Să văd şi eu cum plăteşte pentru că noi antrenorii vorbim urât,plătim. Dar ce să fac, pentru halul ăsta de arbitraj să-l aplaud, să-i spun bravo, ok? Vreau să văd şi eu ce se întâmplă cu arbitrii, la fel ca Dan Petrescu cer. Am demonstrat că am o echipă frumoasăşi curată. Dacă joc cu o echipă din Bucureşti dăm brigadă de la Satu Mare, de la Bacău, din Constanţa. Poate că ratez playoff-ul fără punctele de azi. Nu cer decât să fim lăsaţi să jucăm fotbal, atât”, a declarat Croitoru la Digi Sport.

Dinamo – FC Botoșani 1-1 | Dusan Uhrin Jr.: Eu nu mă plâng de arbitraj, asta e problema lui Croitoru

Pe de altă parte, antrenorul lui Dinamo, Dusan Uhrin Jr. nu a vrut să comenteze pe marginea arbitrajului de la meciul cu FC Botoșani, menționând că nu ar vrea să piardă susținerea fanilor dinamoviști după asemenea discuții.
”Am pierdut două puncte, am făcut o greșeală mare, după un corner, trebuie să înscriem mai multe goluri. Nu numai unul. Am jucat împotriva unei echipe bune. Data viitoare, trebuie să marcăm mai multe goluri. Am controlat meciul, dar am avut 5-7 minute în prima repriză în care nu am jucat bine. Totuși, nu cred că am făcut un meci rău, jucătorii au arătat atitudine. Avem multe meciuri în față și trebuie să avem grijă să nu mai greșim. E mai bine pentru fani să jucăm aici, poate data viitoare gazonul va arăta mai bine. L-am pierdut pe Popa pentru o lună și ne trebuie oameni în atac. Îl avem doar pe Montini. Am pe bancă trei fundași, nu mi s-a mai întâmplat. Eu nu mă plâng despre arbitraj. E problema lui Croitoru dacă crede că am fost avantajați. Nu vreau să spun că arbitrajul a fost rău. Nu vrem să pierdem spectatorii după altfel de discuții. Arbitrii pot greși, poate și noi am avut penalty-uri. Avem VAR în Cehia, dar problemele nu s-au rezolvat. Sunt aceleași probleme, după 6 luni. Arbitrii trebuie să studieze asta”, a spus și Uhrin la finalul partidei.
Romanian Liga I
Dinamo poate lua gratis un jucător de la Clinceni! Pe cine vrea Stoican
12/01/2022 LA 12:57
Romanian Liga I
3 jucători importanți pleacă de la Dinamo în această iarnă! Unde se transferă Filip și Sorescu
11/01/2022 LA 15:41