Comitetul Executiv al FRF întrunit astăzi a hotărât ca Liga 1 să aibă 16 echipe începând cu sezonul viitor. Ca urmare, ultima clasată în acest sezon, Chindia Târgoviște va disputa meciul de baraj contra lui CS Mioveni, ocupanta locului 3 în Liga a 2-a. Barajul se va desfășura în dublă manșă, pe 9, respectiv 12 august.
În urma acestei decizii, Dinamo a scăpat de retrogradare. Ionel Dănciulescu spune că, în acest fel, s-a făcut dreptate: "S-a făcut dreptate. Era nedrept ca o echipă să retrogradeze neavând acelaşi număr de jocuri ca celelalte competitoare. Sper ca acest sistem să aducă în plus calitate - valoare în fotbalul românesc. Acesta a fost un sezon de tranziţie şi sper să fim mult mai pregătiţi din toate punctele de vedere. Emoţii am avut într-o oarecare măsură. Având regulamentele în mână şi factorul moral, până la urmă. Nu poţi să retrogradezi aşa o echipă", a spus Ionel Dănciulescu pentru Antena Sport.

Dinamo a scăpat de retrogradare

Romanian Liga I
Clinceni - Dinamo 1-0 | Rednic a reacționat vehement după înfrângerea dură în fața ultimei clasate
IERI LA 05:28
Chiar dacă cluburile au decis inițial ca ierarhia din acest sezon să fie făcută după criteriul puncte/meci ținându-se cont doar de meciurile din play-off și play-out, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că că acum se va folosi criteriul puncte/meci, aplicabil la duelurile din tot sezonul.
În aceste condiții, Dinamo nu mai avea nevoie de hotărârea de astăzi din cadrul Comitetului Executiv al FRF privind creșterea numărului de echipe din Liga 1, întrucât după un astfel de clasament echipa lui Mulțescu termină play-out-ul pe locul 4 cu o medie de 1,2 puncte/meci. Și în acest caz ultima clasată este tot Chindia Târgoviște.
Romanian Liga I
Dinamo a demarat discuțiile pentru înlocuirea lui Rednic! Cine a fost primul antrenor contactat
27/11/2021 LA 17:55
Romanian Liga I
Trică a răbufnit după remiza cu Dinamo! "Du-te la tine în țară! Păcălești fotbalul și pe mine!"
26/11/2021 LA 21:32