Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamoviștii, în extaz după ce au scăpat de retrogradare: "Am avut emoții! S-a făcut dreptate!"

Irina Aldea

Publicat 06/08/2020 la 17:51 GMT+3

Odată cu trecerea la sistemul competițional de 16 echipe în Liga 1, Dinamo a scăpat de retrogradare, iar în Ștefan cel Mare este acum sărbătoare.

Dinamoviștii, în extaz după ce au scăpat de retrogradare

Credit imagine: Eurosport

Comitetul Executiv al FRF întrunit astăzi a hotărât ca Liga 1 să aibă 16 echipe începând cu sezonul viitor. Ca urmare, ultima clasată în acest sezon, Chindia Târgoviște va disputa meciul de baraj contra lui CS Mioveni, ocupanta locului 3 în Liga a 2-a. Barajul se va desfășura în dublă manșă, pe 9, respectiv 12 august.
În urma acestei decizii, Dinamo a scăpat de retrogradare. Ionel Dănciulescu spune că, în acest fel, s-a făcut dreptate: "S-a făcut dreptate. Era nedrept ca o echipă să retrogradeze neavând acelaşi număr de jocuri ca celelalte competitoare. Sper ca acest sistem să aducă în plus calitate - valoare în fotbalul românesc. Acesta a fost un sezon de tranziţie şi sper să fim mult mai pregătiţi din toate punctele de vedere. Emoţii am avut într-o oarecare măsură. Având regulamentele în mână şi factorul moral, până la urmă. Nu poţi să retrogradezi aşa o echipă", a spus Ionel Dănciulescu pentru Antena Sport.

Dinamo a scăpat de retrogradare

Chiar dacă cluburile au decis inițial ca ierarhia din acest sezon să fie făcută după criteriul puncte/meci ținându-se cont doar de meciurile din play-off și play-out, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că că acum se va folosi criteriul puncte/meci, aplicabil la duelurile din tot sezonul.
În aceste condiții, Dinamo nu mai avea nevoie de hotărârea de astăzi din cadrul Comitetului Executiv al FRF privind creșterea numărului de echipe din Liga 1, întrucât după un astfel de clasament echipa lui Mulțescu termină play-out-ul pe locul 4 cu o medie de 1,2 puncte/meci. Și în acest caz ultima clasată este tot Chindia Târgoviște.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo