Giedrius Arlauskis a oferit un discurs de despărțire emoționant, după cel de-al treilea titlu consecutiv câștigat alături de CFR Cluj. Portarul lituanian și-a luat la revedere de la echipa sa și România, stăpânindu-și cu greu lacrimile:
"A fost ultimul trofeu cu CFR Cluj și, în același timp, ultimul meu meci aici. Destinația o voi spune mai târziu. Nu se știe nici 1% din adevăr. Am reușit să ducem sezonul la bun sfârșit, grație mentalității noastre. Vreau să le mulțumesc băieților, au fost momente foarte dificile. A fost cel mai greu titlu. Ne tot gândeam dacă renunțăm sau nu. Am vorbit cu Mister (n.r. - Dan Petrescu) și i-am spus că știm ce e al nostru (n.r. - titlul).
După 3 ani este momentul să ne despărțim. Sper ca Dan Petrescu să rămână la CFR și să ducă echipa în Europa. Aici este a doua mea casă. Eu și familia mea ne-am simțit bine aici. Este greu să plec, am petrecut 3 ani alături de oameni deosebiți, care știu ce vor de la viață.", a declarat Arlauskis.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

CFR Cluj, campioană în Liga 1 pentru a 3-a oară consecutiv

Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 10, când Dan Nistor a prins un șut imparabil de la 20 de metri. Mijlocașul gazdelor a trimis puternic, după o preluare elegantă, lângă bara din dreapta lui Arlauskis. Portarul lituanian, aflat la ultimul meci pentru clujeni, nu a putut interveni.
CFR a restabilit egalitatea în minutul 36, după o lovitură de colț. Ciprian Deac a centrat excelent în careu, de unde fundașul central Vinicius a reluat cu capul în plasă. La pauză s-a intrat cu scorul de 1-1, dacă s-ar fi menținut până la finalul primelor 90 de minute.
Ardelenii n-au fost de acord cu acest deznodământ și au reușit să treacă în avantaj la 11 minute după revenirea de la vestiare. Boli, celălalt fundaș central al lui CFR, a marcat tot cu o lovitură de cap, după o centrare expediată de același Deac.
Ciprian Deac și-a îndeplinit statutul de erou al clujenilor în minutul 77, când a transformat lovitura de la 11 metri obținuă de Vinicius. Fundașul oaspeților a căzut în careu după un fault comis de Cosic.
S-a încheiat 3-1 pentru CFR Cluj, rezultat care îi asigură primul loc din Liga 1, cu un avans de 5 puncte față de Universitatea Craiova.

CFR Cluj, al treilea titlu consecutiv în Liga 1. Performanță impresionantă reușită de Petrescu&Co

Prima oară când CFR și-a trecut trofeul în palmares s-a întâmplat în sezonul 2007/2008. Clujenii au mai cunoscut supremația din fotbalul românesc în 2010, 2012, 2018 și 2019. Titlul obținut în această seară reprezintă al 13-lea trofeu adus în Gruia. 4 Cupe (2008, 2009, 2010, 2016) și 3 Supercupe ale României (2009, 2010, 2018) au mai câștigat cei de la CFR Cluj de-a lungul istoriei sale de 113 ani.
În același timp, CFR Cluj le-a egalat la numărul de titluri pe UTA Arad și Chinezu București.
Ciprian Deac a fost cel mai bun marcator al CFR-ului atât în sezonul regulat (7), cât și în playoff (7). Grație performanței din acest sezon, Dan Petrescu a ajuns la al 3-lea titlu consecutiv cucerit pe banca CFR-ului. Per total, "Bursucul" a devenit de 4 ori campion al României. Prima oară s-a întâmplat pe banca celor de la Unirea Urziceni, în 2009.
Ca urmare a titlului câștigat, CFR va evolua în sezonul 2020/2021 în turul 1 preliminar din UEFA Champions League.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20