Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dusan Uhrin a plecat din România! Criza se adâncește la clubul din "Ștefan cel Mare"

Nicu Savin

Actualizat 02/07/2021 la 14:27 GMT+3

Dinamo traversează în continuare o criză care pare fără ieșire. Clubul a intrat în insolvență, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate, iar "câinii" ar putea rămâne și fără antrenor. Dusan Uhrin a plecat în această dimineață din România și a declarat că nu e sigur dacă va continua.

Dusan Uhrin Jr. va fi noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Dusan Uhrin a oferit prime explicație după ce a părăsit România în această dimineaață. Antrenorul ceh a declarat că va reveni luni în România.
"Cred că luni voi fi înapoi la București, Vom vedea ce va mai fi la Dinamo", a spus cehul pentru Gazeta Sporturilor.
Știrea inițială
Dinamo continuă să se confrunte cu mari probleme financiare, iar jucătorii s-au săturat de promisiunile nerespectate ale conducătorilor. Chiar dacă insolvența crea premisele rezolvării în timp a problemelor, jucătorii și staff-ul tehnic nu mai au răbdare și sunt hotărâți să-și încheie socotelile cu echipa din Ștefan cel Mare.
Confrom prosport.ro, Dusan Uhrin nu mai crede nici el în ameliorarea situației și a părăsit în această dimineață România. Sursa citată notează că toate promisiunile nerespectate, dar și ultimele discuții în contradictoriu din ședința cu fanii din DDB l-au determinat pe tehnician să ia această decizie. Chiar dacă nu și-a dat demisia în mod oficial, cehul nu are de gând să mai continue dacă lucrurile vor continua pe aceeași linie.
În urmă cu două zile, antrenorul "câinilor" a recunoscut că situația e delicată și nu e sigur dacă va continua la cârma echipei.
"Nu ştiu nimic despre situaţia de la Dinamo. Până acum nu am aflat nimic. Ei se antrenează, dar nu vor să joace meciul pe care l-am aranjat. Nici mâine, nici sâmbătă. Nu vor să o facă pentru că nu cunosc situaţia. Ei vin la antrenamente dacă îi chem. Chiar nu ştiu, situaţia e ciudată. Nu ştiu ce se va întâmpla nici cu ei, nici cu mine. Sincer, nu am idee dacă voi continua!", a declarat tehnicianul pentru as.ro.

CE DATORII ARE DINAMO

În presă s-au speculat diverse sume cu privire la datoriile pe care Dinamo le are, iar conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, cuantumul datoriilor este de 6 milioane de euro la finalul lui 2020. Cu toate acestea, Răzvan Zăvăleanu - administratorul judiciar provizoriu pe care Dinamo l-a solicitat odată cu intrarea în insolvență - (Le-a salvat pe CFR și Gaz Metan, iar acum a fost chemat la Dinamo: Vom reuși să salvăm clubul!” - Eurosport) a a spus că încă nu se cunoaște nimic cu exactitate.
"N-are niciun rost să speculăm în momentul acesta, pentru că valoarea datoriilor ne-o va da tabelul de creditori în funcție de declarațiile de creanțe care se vor depune. Astăzi putem doar să speculăm că sunt datorii la jucători, la furnizori, dar n-are rost. Am văzut prin presă tot felul de sume. Ba trei, ba șase, ba șapte. Azi nu există o certitudine. Unele dintre creanțe sunt prescrise. Unii dintre creditori, vă spun din experiență, nu-și depun declarații de creanță", a declarat acesta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo