Liga Profesionistă de Fotbal a întocmit echipa ideală după 15 etape parcurse în campionatul României. În primul unsprezece al competiției regăsim patru fotbaliști de la FCSB, câte doi de la CFR Cluj și Universitatea Craiova și câte unu de la Academica Clinceni, Astra Giurgiu și Sepsi Sf. Gheorghe.
Așadar, echipa turului este dominată de jucători de la liderul FCSB. Tănase, Man, Moruțan și Cristea sunt jucătorii liderului care au fost aleși de LPF în formația primei părți a campionatului. De la campioana CFR sunt doi jucători, Deac și Burcă, în timp ce de la Craiova sunt Bălașa și Cicâldău. LPF ne-a oferit și o surpriză, în poartă. Goalkeeper-ul turului a fost ales Vâlceanu, portarul celor de la Clinceni, revelația campionatului.

Echipa turului în Liga 1 (3-4-3)

Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58
  • Vâlceanu (Clinceni) - Bălașa (Craiova), I. Cristea (FCSB), A. Burcă (CFR Cluj) - Deac (CFR Cluj), Cicâldău (Craiova), Vașvari (Sepsi), Moruțan (FCSB) - Man (FCSB), Budescu (Astra), Florin Tănase (FCSB)

Leo Grozavu și Ilie Poenaru sunt antrenorii turului în Liga 1

  • Leo Grozavu s-a remarcat prin modul cum a gestionat un lot solid, el fiind și singurul care a utilizat toate schimbările posibile. În plus, Sepsi OSK a încheiat etapa a 15-a cu al doilea cel mai bun atac din campionat, în 8 dintre meciuri jucătorul introdus pe teren de Grozavu reușind să puncteze decisiv (gol / assist).
  • Ilie Poenaru - cel mai longeviv tehnician activ, a făcut din Academica o grupare de top 5, totul datorită unui joc foarte bine modelat tactic. A știut cum să se folosească de calitățile fiecărui jucător și să le pună în valoare în folosul grupului.
Romanian Liga I
Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani
16/05/2022 LA 05:08
Romanian Liga I
CFR, transferuri stelare, după ce a ieșit campioană! 4 "Lacina Traore", ca și rezolvați
16/05/2022 LA 04:41