În acest moment, doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg au o rată a infecțiilor cu COVID-19 mai mare decât România. Situația teribilă din țara noastră, unde de câteva zile se trece constant peste 1000 de cazuri pe zi a alarmat majoritatea țărilor din UE.
Măsurile cele mai dure privind accesul românilor au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină, anunță Digi24.
Situația din țară afectează campionatul - unde CFR și Craiova sunt în imposibilitatea de a fi programate din cauza cazurilor de COVID-19 pe care le au la echipă -, iar în acest moment singura variantă pare a fi înghețarea Ligii 1, deși LPF continuă să caute soluții pentru ca sezonul să se încheie pe teren.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

Echipele din Liga 1, în imposibilitatea de a se deplasa în Europa, în preliminarii

Un lucru știm sigur, însă: independent dacă titlul se va decide la masa verde sau nu, patru formații vor evolua în cupele europene: Craiova, CFR, FCSB și Botoșani. Asta pentru că, presupunând că meciurile rămase de disputat s-ar putea ține, Gaz Metan și Astra, celelalte două formații din play-off, nu au dreptul să joace în Europa.
Marea problemă pentru echipele care vor evolua în cupele europene e legată de situația din țara noastră și de posibilitatea ca anumite țări să nu permită tranzitul românilor. Astfel, Gazeta Sporturilor anunță că formațiile din Liga 1 ar putea să piardă la masa verde disputele din preliminarii, dacă accesul în țările adversarelor va fi blocat.
Preliminariile încep pe 16 august, astfel că măsurile de ridicare a restricțiilor privind deplasarea românilor nu doar că nu vor fi ridicate, dar e de așteptat ca acestea să devină și mai dure. Până în play-off (care se joacă tur-retur), tururile preliminare din Champions League și Europa League se vor juca într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre formații, așa cum stabilește tragerea la sorți.

UEFA discută cu Guvernele pentru măsuri speciale în cazul cupelor europene

Marea șansă a formațiilor din România ar putea fi legată de faptul că țara noastră nu e într-o situație unică în Europa.
Și în Rusia, Ucraina, Spania, Portugalia, Turcia sau Israel cazurile de coronavirus sunt destul de multe, astfel că există restricții și în privința acestor țări.
În acest context, ar fi extrem de nefiresc ca toate echipele care provin din aceste țări să piardă la masa verde partide, iar UEFA încearcă să facă lobby pe lângă Guvernele țărilor europene pentru a fi mai flexibile când e vorba de sport.
Se încearcă obținerea introducerii unui protocol special, care să preveadă că echipele de fotbal nu se vor supune restricțiilor obișnuite, mai scrie Gazeta Sporturilor. Totuși, pericolul e destul de mare și nu se știe încă dacă un astfel de demers va avea sorți de izbândă.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20