Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, prima conferință de presă la FCSB: "Am multe clauze în contract!" Ce atuuri are

Irina Aldea

Actualizat 19/08/2021 la 15:20 GMT+3

Tehnicianul Edward Iordănescu a fost numit ieri antrenor principal al formaţiei FCSB, el conducând miercuri prima şedinţă de pregătire la baza sportivă din Berceni. Azi, antrenorul va sta de vorbă cu jurnaliștii pentru prima dată de la preluarea vicecampioanei României.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / "Nu se pune problema să vreau jucători de la CFR. Îi respect, îi admir, am lucrat cu ei în trecut. Grupul de jucători de acolo a fost elementul de bază. Nu s-a pus problema să merg la CFR. Am înețeles că au dat deja comunicat prin care îl susține pe Marius Șumudică. Șumi e amicul meu și-l apreciez.
Cei de la CFR Cluj m-au sunat înainte doar să mă întrebe dacă e adevărat că semnez cu FCSB pentru că știau că vreau să plec afară" - Edi Iordănescu
UPDATE / Ce spune Iordănescu despre implicarea conducerii FCSB la echipă: "Am o triplă responsabilitate: Suporteri, patron și jucători. Aici vrem performanță. Patronul are dreptul să comenteze ce dorește, dar eu i-am cerut să fie temperat. Dacă are supărări, să le direcționeze către mine. Să încerce să lase jucătorii în gestionarea mea totală. Eu voi trage la răspundere jucătorii.
Tot controlul de la echipă îmi aparține mie, nu mie și altcuiva, doar mie. Staff-ul este angrenat, dar responsabilitatea îmi aparține. În acest grup am o singură vedetă: echipa. Nu accept mofturi și ifose, dacă cineva face asta, se exclude singur" - Edi Iordănescu
UPDATE/ Edi Iordănescu, prima conferință de presă: "Am avut multe semne de întrbare, am încercat să trec acest scenariu pe toate fețele, dar în momentul în care am spus DA am știut că e nevoie de multă muncă. Am multe clauze în contract. Planul meu după CFR Cluj a fost să plec în străinătate. Asta a fost dorința mea. Dacă tot nu a fost continuitate la CFR, am spus că am parcurs câteva etape în România și am vrut să antrenez afară.
Cu patronul echipei nu am stat față în față pentru prima dată, dar acum am găsit altceva. Am venit cu convingere. Am descoperit un om total schimbat în privința laturii profesionale. De data asta mi-a transmis să-mi construiesc contractul exact așa cum mi-am dorit. Am discutat cu avocații și s-a ajuns să fie semnat. M-a sensibilizat destul de tare.
Eu am 3 atuuri: cuvântul patronului, contractul meu, un contract atipic, care înseamnă o protecție pentru mine și persoana mea. Pe aceste lucruri mă bazez. Am încredere enorm în grupul de jucători" - Edi Iordănescu
Știre inițială
Edi Iordănescu a ajuns la o înțelegere cu șefii celor de la FCSB și va fi noul antrenor al vicecampioanei României. Tehnicianul a semnat doar după ce i-au fost acceptate câteva clauze prin care și-a dorit să se asigure că nu se va băga nimeni peste el în vestiar. Clubul a postat un video pe rețelele de socializare în care pot fi văzute imagini de la primul antrenament condus de tehnician.
"FCSB anunţă că Edward Iordănescu este noul antrenor principal al echipei noastre. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani preia echipa după şapte meciuri oficiale în care roş-albaştrii au fost pregătiţi de Dinu Todoran. Noul antrenor a condus deja prima şedinţă de pregătire la Baza Sportivă FCSB şi, pe lângă vechiul staff de la FCSB, i se vor alătura Alexandru Radu şi Michele Iannucci. Clubul nostru îi urează Bun Venit şi să aibă parte de cât mai multe succese la conducerea echipei!", a anunţat gruparea bucureşteană pe pagina oficială de Facebook.

Edi Iordănescu, noul antrenor al celor de la FCSB

"E o provocare, cuvântul cheie este responsabilitate. Vin aici după o performanță extrem de frumoasă. Am convingerea că noi toți, uniți, organizați, împreună cu suporterii, cu susținerea conducerii și a patronului să reușim să facem performanță. Primul pas e să strângem rândurile, să reclădim, să construim momentul, pentru că e adevărat, acum nu este unul foarte bun.
Fanilor le transmit să aibă încredere că sunt omul potrivit pentru a construi ceea ce ei așteaptă. Le garantez că anumite lucruri pe care le-au digerat mai greu sunt în mâna mea. Îmi asum totul. Totul va fi responsabilitatea mea. Să ne ajute Dumnezeu să avem șansă, dar munca este totul", a spus Edi Iordănescu în primul interviu din postura de antrenor al FCSB.
În vârstă de 43 de ani, Edward Iordănescu, îl înlocuieşte astfel pe Dinu Todoran, care a pregătit echipa în acest început de sezon. În cariera sa, Iordănescu a antrenat echipe precum ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo