Edi Iordănescu a ajuns la o înțelegere cu șefii celor de la FCSB și va fi noul antrenor al echipei. Tehnicianul a semnat doar după ce i-au fost acceptate câteva clauze prin care și-a dorit să se asigure că nu se va băga nimeni peste el în vestiar. Clubul a postat un video pe rețelele de socializare în care pot fi văzute imagini de la primul antrenament condus de tehnician.
"FCSB anunţă că Edward Iordănescu este noul antrenor principal al echipei noastre. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani preia echipa după şapte meciuri oficiale în care roş-albaştrii au fost pregătiţi de Dinu Todoran. Noul antrenor a condus deja prima şedinţă de pregătire la Baza Sportivă FCSB şi, pe lângă vechiul staff de la FCSB, i se vor alătura Alexandru Radu şi Michele Iannucci. Clubul nostru îi urează Bun Venit şi să aibă parte de cât mai multe succese la conducerea echipei!", a anunţat gruparea bucureşteană pe pagina oficială de Facebook.
În vârstă de 43 de ani, Edward Iordănescu, îl înlocuieşte astfel pe Dinu Todoran, care a pregătit echipa în acest început de sezon. În cariera sa, Iordănescu a antrenat echipe precum ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.
Romanian Liga I
Veste importantă înainte de meciul de la Craiova! Budescu, inclus în lotul FCSB-ului
IERI LA 09:57

Edi Iordănescu, primele declarații din postura de antrenor al FCSB

"E o provocare, cuvântul cheie este responsabilitate. Vin aici după o performanță extrem de frumoasă. Am convingerea că noi toți, uniți, organizați, împreună cu suporterii, cu susținerea conducerii și a patronului să reușim să facem performanță. Primul pas e să strângem rândurile, să reclădim, să construim momentul, pentru că e adevărat, acum nu este unul foarte bun.
Știam în linii mari care este nivelul de pregătire, chiar dacă nu am fost fizic la baza de antrenament. Eram informat. În plus, știu că sunt condiții foarte bune. E important pentru mine să am aceste mijloace care înseamnă activitate zilnică și dezvoltare. Trebuie să muncim la capacitate maximă, iar pentru asta trebuie să fie totul la standarde ridicate. Este ceea ce am găsit aici.
Eu cred că sunt construit pentru astfel de momente (n.r. momente dificile pe care echipa le traversează în prezent). Dacă vă uitați pe istoricul meu, pe trecutul meu și cariera mea, de obicei în astfel de moment am mers la echipe, inclusiv la ultima mea experiență. Dacă nu era situația asta, probabil că nu mai era nevoie de mine. Am fost apelat, am fost abordat într-o manieră care m-a onorat. Pentru asta sunt recunoscător. Este un impuls major pentru băieți, pentru echipă.
Munca și ambiția. Aceste lucruri le voi folosi zi de zi și împreună cu staff-ul să reușim să transmitem mai departe și către echipă. E important să schimbăm tot, atitudinea, implicarea. Trebuie să aducem oamenii la stadion, dar pentru asta e nevoie de rezultate. Recunosc că nu am o baghetă magică, o poțiune miraculoasă, dar e nevoie de timp, muncă și repetiție. Fanilor le transmit să aibă încredere că sunt omul potrivit pentru a construi ceea ce ei așteaptă. Le garantez că anumite lucruri pe care le-au digerat mai greu sunt în mâna mea. Îmi asum totul. Totul va fi responsabilitatea mea. Să ne ajute Dumnezeu să avem șansă, dar munca este totul", a spus Edi Iordănescu în primul interviu din postura de antrenor al FCSB.
Romanian Liga I
Edi Iordănescu, după o lună la FCSB! Ce își dorește de la jucătorii săi în lupta pentru titlu
16/09/2021 LA 10:50
Romanian Liga I
"E rușinos! Aici exista un singur verdict!" Concluziile specialiștilor privind eliminarea lui Filip
13/09/2021 LA 11:53