Roș-albaștrii au acceptat oferta formației de pe Bosfor pentru Moruțan, care va ajunge la Istanbul pentru o sumă impresionantă (5,5 milioane de euro, potrivit conducerii FCSB, 4,2 milioane de euro dacă este să ne raportăm la informațiile venite din presa turcă).
FCSB va ieși excelent din această mutare, suma primită fiind una mult peste cota de piață a lui Moruțan. E de așteptat ca o parte din banii primiți să fie direcționați către achiziții, iar cel mai aproape de o sosire la clubul roș-albastru este Ongenda, de la Botoșani.
Edi Iordănescu are, însă, un alt mare pariu: pentru a lua titlu are nevoie de un golgheter, forța ofensivă a echipei scăzând exponențial după plecarea lui Man. Tehnicianul îl dorește neapărat pe Claudiu Keșeru, lucru subliniat inclusiv de presa din Bulgaria.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
"La clubul român a fost anunţat un nou antrenor, Edi Iordănescu. FCSB a început sezonul ezitant şi este la 7 puncte în spatele liderului CFR Cluj. Iordănescu a făcut-o campioană pe echipa din Transilvania şi s-a interesat de situaţia golgheterului de la Ludogorets. Keşeru a mai jucat la FCSB, în 2014, şi a înscris 20 de goluri în 34 de meciuri. Şi Rapid insistă pentru Claudiu", au scris jurnaliștii de la Fakti.

FCSB e gata să îi facă o ofertă competitivă lui Keşeru

Oficialii FCSB au fost inițial circumspecți când a venit vorba de o revenire a lui Keșeru, asta ca urmare a pretențiilor salariale avute de atacant, mult peste plafonul salarial de la echipă. Totuși, în contextul în care clubul a primit o adevărată "injecție" financiară odată cu plecarea lui Moruțan, e de așteptat ca cei din conducerea roș-albaștrilor să fie mult mai deschiși către o astfel de variantă. Probabil salariul oferit nu va fi unul mult peste cel al liderilor echipei, dar FCSB vrea să compenseze cu o primă de instalare consistentă.
Nu fac aprecieri publice despre jucători, despre posibilele transferuri. La un club profesionist, aceste lucruri trebuie să se întâmple în spatele scenei. Când sunt jucători interesanţi, urmărim, monitorizăm. Sunt foarte dificil când dau ok-ul pentru un jucător. Îl analizez din toate punctele de vedere. Keşeru nu mai are nevoie de prezentare | Edi Iordănescu
Keșeru e de 6 ani în Bulgaria, unde a devenit golgheterul all-time al lui Ludogorets, cu 139 de goluri. Ajuns la 34 de ani, el nu mai reprezintă în acest moment o soluție pentru gruparea din Razgrad, care ar putea accepta să îl lase liber de contract. De-a lungul timpului, după plecarea de la FCSB, vârful nu și-a ascuns niciodată sentimentele față de roș-albaștri, spunând mereu că acest club va rămâne "special" și că și-ar dori să se întoarcă la un moment dat. FCSB a încercat în ultimii ani de două ori repatrierea lui Keșeru, dar de fiecare dată s-a lovit de refuzul lui Ludogorets.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11