Petrescu a dezvăluit într-un interviu acordat pentru Buletinul informativ al LPF care au fost antrenorii care i-au influenţat cariera. Primul model al lui Dan Petrescu a fost Anghel Iordănescu, de la care a învățat la Steaua și echipa națională.
L-am avut foarte mulţi ani şi m-a inspirat cel mai mult. În străinătate, au fost mai mulţi antrenori care m-au ajutat foarte mult. Primul a fost Glenn Hoddle, e antrenorul care m-a ajutat foarte mult în Anglia, chiar îmi amintesc că la meciul Anglia – România am marcat împotriva lui şi mi-a părut rău pentru el, dar eram fericit pentru echipa mea - Dan Petrescu pentru LPF

Dan Petrescu: "De la Zdenek Zeman am învățat enorm. Era un tip foarte dur!"

Romanian Liga I
Dan Petrescu, impresionat de un atacant din campionat. "E cel mai bun. Regret că nu l-am antrenat"
01/12/2022 LA 10:07

Zdenek Zeman

Credit imagine: Reuters

Zdenek Zeman a fost antrenorul lui Dan Petrescu la Foggia, prima echipă din străinătate la care a jucat românul timp de două sezoane.
Am învăţat multe de la Ruud Gullit, chiar dacă după aceea nu a mai avut o cariera de antrenor, era ca un tată pentru mine. În Italia am lucrat cu Zdenek Zeman, cred că el m-a disciplinat cel mai mult. Era un tip foarte dur, cu antrenamente fizice, dar am învăţat enorm de la dânsul. După ce am plecat de la Zeman, toate antrenamentele mi se păreau uşoare, la toate echipele unde am mai jucat - Dan Petrescu pentru LPF.
Glenn Hoddle şi Ruud Gullitt sunt antrenorii cu care Dan Petrescu a lucrat la Chelsea. Pe Stamford Bridge, Petrescu a cucerit Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

E Talks - Cel mai bun manager din Premier League, powered by Unibet

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50