Enes Sali este puștiul care i-a atras atenția lui Gheorghe Hagi și care poate asigura viitorul fotbalului românesc. În vârstă de doar 15 ani, Sali poate reprezenta în viitor jucătorul cheie din lotul României, așa cum se întâmplă în echipa U16 a tricolorilor. Ieri, Enes Sali a debutat în echipa Farului, iar la final a fost lăudat de Hagi.
"O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el", a declarat Gheorghe Hagi după victoria cu Sepsi.

Enes Sali, fotbalistul care a debutat la 15 ani și l-a impresionat pe Gică Hagi

Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
29/06/2022 LA 11:58
Enes Sali a intrat luni în top 10 cei mai tineri debutanți din istoria Ligii 1, pe locul 8, la vârsta de 15 ani, 5 luni, 17 zile. Sali l-a înlocuit în minutul 81 pe Alexi Pitu, în meciul cu Sepsi, câștigat cu 1-0 de dobrogeni. Puștiul este cel mai tânăr jucător din istoria dobrogenilor, depășindu-l astfel pe fiul "Regelui", Ianis Hagi, care a debutat la 16 ani și o lună.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199142.png
Născut în Canada, la Toronto, Enes Sali a jucat la echipa la Woodbridge Strikers, un club canadian de fotbal semi-profesionist cu sediul în Ontario. El a evoluat acolo până la vârsta de 11 ani, când la un turneu internațional, acesta a fost remarcat de Barcelona. Scouterii catalanilor nu au stat pe gânduri, iar Sali a ajuns într-un final la La Masia, dar după un an petrecut acolo, Barcelona a întâmpinat problem cu FIFA și nu a mai putut continua să formeze tinerele talente recrutate.
În acel moment, tatăl lui Enes Sali a decis să-și aducă băiatul în România după o discuție purtată cu Gheorghe Hagi, care a fost de-a dreptul vrăjit când l-a urmărit jucând pe puștiul de 15 ani.Sali, însoțit în România doar de tatăl său, familia lui rămânând în Canada, a debutat la naționala U16 în martie contra Serbiei. A fost cel mai bun jucător de pe teren.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Liga Națiunilor UEFA
Ce variante are FRF pentru postul de selecționer dacă Edi Iordănescu pleacă de pe banca naționalei
16/06/2022 LA 09:31
Fotbal
Remiză spectaculoasă la meciul de retragere al lui Adrian Mutu! Ce a declarat fostul fotbalist
12/06/2022 LA 20:08