Rapid și-a jucat azi șansa la play-off în liga secundă, iar meciul a fost unul extrem de încărcat. La scorul de 2-2, în minutul 42, Colțescu, arbitrul meciului, i-a nemulțumit pe oaspeți printr-o decizie luată, iar din sectorul destinat delega'iei giuleștenilor s-au auzit o remarcă nepotrivită, care s-a vrut amuzantă. "Colțescule, negrule!", a strigat unul dintre oficialii giuleștenilor, imaginându-și că e spiritual, după scandalul în care a fost implicat arbitrul toamna trecută.
Imediat, centralul a întrerupt partida și a raportat ce s-a întâmplat observatorului. La pauză, observatorul a coborât pe teren și a stat de vorbă cu cei aflați în sectorul Rapidului. Conflictul pare că s-a aplanat, o parte din cei care reprezentau delegația celor de sub Grant mutându-se în alt sector al stadionului.
Cea mai controversată fază a primei reprize l-a avut protagonist negativ pe Colțescu, de aici și nemulțumirea Rapidului. Arbitrul nu a dat indirectă după ce portarul lui Metaloglobus, George Gavrilaș, a luat în mână primită de la Caramalău. La faza imediat următoare, Ovidiu Herea a restabilit egalitatea contra fostei sale formații.
Romanian Liga I
Adi Mutu, după înfrângerea Rapidului pe terenul Chindiei: "Am încercat să creez un șoc!"
03/10/2022 LA 20:56

Colțescu arbitrează în România, deși a fost suspendat de UEFA

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că sancțiunea impusă arbitrului român Sebastian Colțescu de către Comisia de Etică a UEFA nu se aplică la nivel național, astfel încât acesta va avea dreptul de a arbitra în competițiile interne.
"UEFA a confirmat oficial că suspendarea arbitrului român se aplică doar în competițiile UEFA. Astfel, Sebastian Colțescu va avea dreptul de a arbitra în competițiile interne", a transmis FRF.
Comisia de Etică și Disciplină a UEFA a anunțat acum câteva săptămâni suspendarea lui Sebastian Coltescu până la sfârșitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, fără a specifica dacă sancțiunea se aplică sau nu pe teritoriul României. Decizia a fost luată în urma incidentelor de la partida PSG – Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor, disputată în decembrie 2020.
Conform FRF, în același caz, asistentul Octavian Șovre a fost avertizat. Ambii arbitri români trebuie să participe la un program educațional până la data de 30 iunie 2021.

Colțescu își caută dreptatea, după decizia UEFA

Deși inițial Colțescu a intenționat să accepte decizia, acesta s-a răzgândit, iar avocatul său a anunțat că va face apel la decizia de ieri a forului european. Din spusele avocatului se înțelege că în apărarea lui Colțescu vor fi invocate cazurile lui Suarez și Neymar, care au fost pedepsiți mult mai blând de către UEFA după ce au fost găsiți vinovați de "conduită incorectă".
"Este o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Șovre și cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram un mesaj injurios și a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez că a primit 4 luni, cât Colțescu, pentru că a mușcat un adversar.
Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă și într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancțiune mult mai dură. Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început și să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face în prima fază la Comisia de Apel de la UEFA și se poate ajunge la TAS. Trebuie să fim precauți, noi spunem toate argumentele în fața Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă și dacă nu ne convine mergem la TAS.
Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, nu am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancțiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancțiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS și vom vedea ce se întâmplă acolo", a spus Josep Vandellos, avocatul lui Colțescu.
Romanian Liga I
Rapid a deraiat la Ploiești în meciul cu Chindia! Dâmbovițenii, la prima victorie în SuperLigă
03/10/2022 LA 20:08
Romanian Liga I
Rică Răducanu, transportat de urgență la spital! Care este starea fostului portar al Rapidului
01/10/2022 LA 14:48