Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Viorel Cataramă i-a propus lui Dumitru Dragomir să vină președinte la Dinamo

Cristian Mihală

Actualizat 31/10/2019 la 17:59 GMT+2

Viorel Cataramă vorbește despre venirea sa la Dinamo ca despre o chestiune de timp, iar proiectul său părea să îl aibă în centru pe Mircea Lucescu. Totuși, omul de afaceri i-a făcut o propunere neașteptată fostului președinte al LPF, Dumitru Dragomir. Dacă acceptă, acesta ar urma să fie președintele clubului, în măsura în care Negoiță și Cataramă bat palma.

Viorel Catarama

Credit imagine: Eurosport

În discursul de după negocierile cu Negoiță, Cataramă a lăsat senzația că preluarea clubului din Ștefan cel Mare e iminentă. Omul de afaceri a explicat că vrea să facă performanță la Dinamo și că nu va avea ca scop obținerea unui profit pe termen scurt. La nivel discursiv, Cataramă a promis că nu se va implica decât din postura de manager, urmând a lăsa clubul pe mâna persoanelor profesioniste din fenomen.
În teorie, proiectul pare unul sănătos, Cataramă având grijă să își atragă suporterii de partea lui și prin promisiunea unui stadion propriu, una dintre marile dorințe ale fanilor din Ștefan cel Mare.
"Dinamo nu mai trebuie să joace niciun meci acolo. E un pericol pentru viața suporterilor, e o porcărie de stadion. Atât timp cât stadionul e în stadiul actual, Dinamo nu mai trebuit să joace acolo. Numai pe Arena Națională. Dacă vin eu, Dinamo nu va mai juca în «Groapă». E una dintre cele mai mari tâmpenii. Nu știu cine a fost implicat, n-am vorbit cu domnul Negoiță despre asta. Toată lumea pierde că nu e stadion în acest loc. În continuare, sunt de părere că e posibil să avem un stadion de 30-35-40.000 de locuri, un stadion modern, pe care Dinamo să joace în cupele europene", a spus Viorel Cataramă, pentru Gazeta Sporturilor.

Cataramă i-a propus lui Dragomir funcția de președinte la Dinamo

Deși a fost extrem de inspirat prin punerea stadionului în topul priorităților, Cataramă are în plan și o mutare care foarte probabil nu va fi primită prea bine de suporterii dinamoviști.
Eurosport a aflat că omul de afaceri l-a contactat deja pe Dumitru Dragomir, căruia i-a propus să fie președintele clubului, după ce va prelua acțiunile de la Negoiță.
Fostul președinte al Ligii nu a fost niciodată văzut bine de suporteri, fiind considerat unul dintre principalii responsabili pentru declinul fotbalului românesc. Mai mult, Legea 4, care îngrădește multe din libertățile avute de ultrași în trecut, a fost o inițiativă a celui poreclit "Corleone".
Dumitru Dragomir nu a dat un răspuns clar deocamdată, dar în trecut el a promis că nu va mai ocupa vreo funcție oficială în fotbal. Asta deși l-a consiliat într-o perioadă pe Pandele, patronul lui Voluntari..
Înainte de a fi președintele Ligii Profesioniste pentru 17 ani, "Mitică" a condus cluburile Chimia Rm Vâlcea, cu care a câştigat şi Cupa României, Viitorul Scorniceşti, FCM Braşov şi Victoria Bucureşti. Formaţia bucureşteană era la vremea respectivă echipa Securităţii române şi a reuşit să ajungă în cupele europene.
Dragomir nu a ascuns niciodată că în tinerețe a simpatizat pe Dinamo, însă o eventuală venire acum la clubul din Ștefan cel Mare cu siguranță că nu ar fi văzută cu ochi buni de suporteri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo