Helmuth Duckadam despre cel mai frumos moment al carierei

*în afară de succesul istroric de la Sevilla
”Sigur că apogeul a fost succesul în Cupa Campionilor, dar altfel cea mai mare bucurie pentru mine a fost câștigarea Cupei României în 1985. A fost primul trofeu important câștigat de mine, un meci cu Craiova cu 23 august, acea victorie m-a bucurat cel mai mult”
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Duckadam despre fotbalul românesc

”Cred că diferența față de vremea în care jucam eu este că atunci urmăreai să ajungi la o echipă mare, să vezi străinătatea, partea financiară era mai puțin importantă.
Când ajungi astăzi să câștigi foarte mulți bani... cred că de acolo pleacă totul, nu mai e dragostea aia, nu mai există spritiul Stelei, spritul lui Dinamo, majoritatea fotbaliștilor joacă pentru bani, nu mai este acel atașament pentru club, față de istoria clubului.
E pur și simplu o rampă de lansare pentru a prinde un contract cât mai bănos în străinătate. Nu mai văd acea dorință, acel sacrificiu, s-au schimbat vremurile”.

Duckadam despre lecțiile învățate din fotbal

”În primul rând am învățat disciplină. Eu pot să spun că în perioada noastră a fost disciplină. Cu drag îmi aduc aminte când am debutat la UTA. Când am intrat în vestiar alături de acei mari jucători... eu intram în vestiar, aveam 19 ani, aveam copil acasă dar spuneam sărumâna. Era respectul pentru cei mai în vârstă, așteptam ca toată lumea să se așeze și să prind și eu un loc. Acum când ajungi la o echipă vrei direct numărul 7, numărul 10, atunci era disciplină, cred că asta m-a ajutat foarte mult și în viață”.

Sfatul lui Duckadam pentru tinerii fotbaliști

”În primul rând trebuie să o facă din pasiune. Abia apoi este timp să se gândească și la bani. Dacă pui situația financiară pe primul loc, uiți câteodată de fotbal și avem exemple nenumărate în fotbalul românesc”.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11