Dan Petrescu a produs una dintre cele mai rapide schimbări din istoria campionatului de fotbal din România. Tânărul Alin Fica a fost înlocuit după aproximativ 24 de secunde scurse din meciul cu Gaz Metan Mediaş. Fica, jucător în vârstă de 18 ani, aflat la debut, a fost trimis în teren de Petrescu doar pentru ca CFR Cluj să aibă la startul jocului doi jucători eligibili pentru regula U21.
În locul său, pe teren a intrat Alexandru Păun. Antrenorul lui CFR Cluj a criticat în repetate rânduri regula impusă de Federaţia Română de Fotbal, prin care toate echipele din Liga 1 sunt obligate să înceapă meciurile cu minimum doi jucători sub 21 de ani, iar pe toată durata partidei să se afle cel puţin unul.

Explicațiile antrenorului

Romanian Liga I
Dan Petrescu face praf arbitrajul, după 0-1 cu FCSB: "Foarte supărați, ce fault de roșu e ăla?!"
17/04/2022 LA 20:18
Păi mă face să fiu penibil această regulă. Eu am fost penibil, să scot un jucător tânăr şi i-am luat moralul. Dar asta e realitatea şi nu am ce să fac, am nevoie de jucători. Noi avem foarte mulţi jucători de valoare care stau în tribună şi mi-e greu. Şi atunci am hotărât să-l bag repede pe Adiţă şi să nu mai pierd timpul. Dar nu-mi place ce-am făcut, clar. Normal că am vorbit cu el, dar degeaba am vorbit. El poate e fericit că a debutat, dar cum a debutat nu e bine şi nu e bine pentru fotbal. Dacă avem doi-trei jucători Under accidentaţi, noi avem foarte mari probleme, pentru că doar Costache şi Petrila mai au experienţă, iar Itu foarte puţin. În rest, Ciobotariu, care e fundaş, dar noi vrem să atacăm ca să câştigăm. Va fi greu cu regula asta. De aceea am zis că nu ne vedem favoriţi, pentru că FCSB, Craiova au jucători tineri extraordinari, care joacă de 3 ani în Liga 1. Noi nu avem. Şi atunci, schimbarea pe care o fac în minutul 1 mă încurcă foarte mult. Dacă apare o accidentare... Plus că mai voiam să fac o schimbare pe final, nu mai aveam pe cine să bag. Costache nu are cum să iasă, că e Under 21, aş fi vrut să-l scot, că nu a jucat prea bine pe final. Din cauza regulii. Dar asta e, ce să facem? Ăştia sunt jucătorii pe care îi am, nu mai am cum să iau alţii.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Reacția lui Dan Petrescu privind problemele celor de la Chelsea: "Ce vină au jucătorii sau fanii?"
11/03/2022 LA 17:55
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după CFR Cluj – Rapid 2-1: "Dezastru, au fost penibili, sunt șocat!"
20/02/2022 LA 20:42