Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, a explicat cum s-a ajuns la această decizie inedită în fotbalul românesc:
"Cel mai important subiect de astăzi a fost modul în care va fi desemnată campioana României. Au fost luate în calcul mai multe variante, iar noi nu ne-am dorit să se ajungă aici. În repetate rânduri am făcut apel către LPF de a lua în calcul dezbaterea cu cluburile din Liga 1 modul în care poate fi finalizat acest sezon. Au fost 5 scenarii care s-au discutat astăzi.
Și ieri și astăzi au fost discuții cu reprezentanții UEFA. Cel mai bun scenariu ar fi fost ca UEFA să accepte ca meciul dintre Astra și Craiova să se dispute pe 5 sau 6 august. UEFA n-a acceptat, iar planurile ne-au fost date peste cap. Scenariul care a fost întrunit în unanimitate a fost cel în care, în cazul în care meciul dintre Craiova și CFR se va încheia la egalitate după 90 de minute, atunci se va intra în prelungiri și, dacă este nevoie, se vor executa loviturile de departajare.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Acest scenariu produce cel mai mic grad de nedreptate, cel mai mic risc și încurajează meritul sportiv. Încă n-am discutat cu vreun club, dar toți reprezentanții Ligii au fost de acord.", a spus Răzvan Burleanu.

Campioana din Liga se stabilește diseară: prelungiri și lovituri de departajare la Craiova vs CFR, în caz de egalitate

Înaintea meciului decisiv pentru titlul de campioană a României, CFR Cluj se află pe primul loc, cu un avans de 2 puncte față de Universitatea Craiova. Situația s-ar fi complicat extrem de mult dacă partida s-ar fi încheiat la egalitate, în mod obișnuit, având în vedere că nu va mai fi timp pentru disputarea meciului restant dintre Astra și Craiova. Așadar, Comitetul Executiv al FRF a luat o decizie de ultimă oră, prin care campioana din Liga 1 să se stabilească în duelul de pe "Ion Oblemenco".
La fel ca într-o finală obișnuită, cele două echipe vor intra în prelungiri (2 reprize a câte 15 minute), în cazul în care egalitatea se va menține la finalul celor 90 de minute. Apoi, dacă nicio echipă nu se va desprinde pe tabelă, se va trece la loviturile de departajare.

Reacția lui Sorin Cârțu, după anunțul FRF

La scurt timp după , Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a oferit prima reacție, spunând că se gândește doar la victorie în meciul decisiv cu CFR Cluj:
"Și noi avem aceleași informații (n.r. - meciul va intra în prelungiri, în caz de egalitate). Dacă asta este decizia celor de la FRF, atunci ne vom supune. Nu avem ce face. Nici nu vreau să mă gândesc că vom pierde. Sunt conectat doar pe o victorie, indiferent dacă vine după prelungiri sau lovituri de departajare.", a spus Sorin Cârțu, pentru DigiSport.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20