Fotbal
Romanian Liga I

Fanii lui Dinamo au decis: Cătălin Hîldan este cel mai iubit jucător din istoria clubului

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Imagine cu fanii lui Dinamo la o partidă cu Brașov pe 29 octombrie 2000, la 3 săptămâni de la moartea lui Cătălin Hîldan

Credit imagine: Eurosport

DeSebastian Ujica
12/05/2020 la 10:30

La început au fost cei mai iubiți 32 de jucători din istoria lui Dinamo. La final a rămas doar unul: Cătălin Hîldan.

Aproape 4.000 de fani ai lui Dinamo au votat pe site-ul Eurosport.ro în marea finală care a desemnat cel mai iubit jucător din istoria lui Dinamo. Regretatul Cătălin Hîldan a fost preferat de 80% dintre fani în dauna lui Mircea Rednic.

La început au fost 32 de jucători reprezentativi pentru istoria lui Dinamo. În semifinale mai rămăseseră Cătălin Hîldan, Mircea Rednic, Ionel Dănciulescu și Ionuț Lupescu. Însă "unicul căpitan" a fost alesul.

Romanian Liga I

Reguli extrem de dure pentru reluarea fotbalului în Liga 1! Ce prevede protocolul FRF și LPF

ACUM 7 ORE

"Unicul Căpitan"

Crescut de Dinamo încă de când avea 10 ani, Cătălin Hîldan a făcut parte dintr-o generație foarte bună a lui Dinamo alături de Florentin Petre sau Mihai Tararache. Pe 2 octombrie 1994, la doar 18 ani, Hîldan debuta în tricoul echipei sale de suflet chiar împotriva marii rivale, Steaua.

Sezonul următor a fost singurul în care a îmbrăcat tricoul altei echipe de club, fiind împrumutat la Târgoviște. A fost readus de Cornel Dinu și s-a impus în prima echipă, devenind căpitanul ei. Cu banderola pe mână lui Hîldan, Dinamo a câștigat primul titlu după o pauză de 8 ani în sezonul 1999/2000.

Pe 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan și-a pierdut viața în timpul unei partide amicale între Dinamo și FC Oltenița. Hîldan s-a prăbușit pe gazon în minutul 74, suferind un stop cardiac. Nu a mai putut fi salvat.

Una dintre peluzele stadionului din Ștefan cel Mare a fost redenumită în memoria sa "Peluza Cătălin Hîldan". El care a marcat 6 goluri în 138 de partide pentru Dinamo. Numărul 11 purtat de Hîldan a fost retras definitiv după ce și-a pierdut viața la doar 24 de ani.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Romanian Liga I

Vestea momentului în România! Ministrul Ionuţ Stroe a anunţat când se reia Liga 1

ACUM 21 ORE
Romanian Liga I

Oraşul din România unde "nimeni nu poartă mască": "Nu ies din casă, îmi e frică!"

IERI LA 13:07
Subiecte asemănătoare
FotbalRomanian Liga I
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Prima reacție a lui Gerrard după transferul definitiv al lui Ianis Hagi

PESTE 21 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Florin Motroc

00:30:56

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe