Marius Șumudică e într-o situație ingrată. Conducerea l-a confirmat printr-un comunicat de presă, dar, deși tehnicianul are 6 victorii din 6 meciuri în Liga 1, postul lui nu e nici pe departe sigur. Aseară, odată cu victoria cu FC Argeș, fotbaliștii au mers la banca tehnică pentru a se bucura cu stafful, dorind să demonteze ruptura dintre antrenor și vestiar.
Și, chiar și așa, oficialii din Ardeal nu mai cred deloc în Șumudică, după ieșirea din preliminariile Champions League și umilința cu Steaua Roșie Belgrad, din play-off-ul Europa League. Cum pe numele tehnicianului a sosit o ofertă din Turcia, se speră la o despărțire amiabilă. Conform Gazetei Sporturilor, Dan Petrescu e cu fiecare zi care trece mai aproape de o revenire în Gruia.

Șumudică, tentat să plece, Dan Petrescu pare că vrea să revină

Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50
Șumudică s-a simțit bine în Turcia, unde a antrenat cu succes la Kayserispor și Gaziantep. Patroana clubului din Kayseri, unde este în continuare Silviu Lung junior, schimbă din nou antrenorul. Agenția turcă Ajansspor scrie că Șumudică este unul dintre cei doi candidați pentru postul de antrenor. Echipa din Kayseri a schimbat 10 antrenori în ultimii 2 ani, dar Șumudică este singurul care a avut rezultate bune. O revenire în Turcia ar fi biletul de care Șumudică are nevoie după frământările de la Cluj.
Dan Petrescu a construit echipa care a dominat România în ultimii 4 ani, iar succesul său de la CFR a fost bazat pe o organizare de joc perfectă și fotbalișți cu multă experiență. Acum, CFR Cluj nu mai are nici una dintre aceste două componente. O revenire în Liga 1 a lui Dan Petrescu s-ar putea face cu noi investiții pentru a crea un nou lot competitiv la CFR. Rămâne de văzut dacă patronul campionilor are resursele necesare pentru a-l readuce pe omul care a făcut din CFR o sperietoare pentru cluburile puternice ale Europei. Drumul ar începe din grupele Conference League pentru că remontarea unui 0-4 cu Steaua Roșie Belgrad este doar o poveste frumoasă, dar utopică.
"Acum vreo patru ani terminasem contractul în Dubai. Patronul de la CFR Cluj care era nou m-a rugat dacă pot să îl ajut să merg acolo. El era patron nou, prima oară în fotbal, și avea ambiții mari. Cred că am făcut un lucru excelent să merg la CFR Cluj, să câștig trei campionate jumate și să aduc CFR în Europa în zone care vor fi greu de ajuns în viitor. Am ajuns să jucăm de la egal la egal cu Sevilla. Numai datorită arbitrului și regulamentului am fost eliminați. Cred că puteam să câștigăm Europa League. Și cu Celtic, și cu Rennes, cu Lazio, echipe mari, de care, în momentul de față și în viitor, nu ne mai putem apropia pentru că nu avem bani să investim. După plecarea mea, problemele sunt mari. A fost o problemă internă. Ca în România, când cineva prinde putere, sunt foarte mulți oameni geloși. Nu am mai avut încredere în cineva din club. Am simțit că nu mai trebuie să stau. Cred că și-au dat seama că au greșit față de mine. Și mie mi-a părut rău pentru că mă atașasem de echipă. În afară de performanțe, este un oraș frumos, am plecat și cetățean de onoare de acolo, am avut trofee, medalii și amintiri superbe. Clujul rămâne una dintre casele mele și cu siguranță mă voi întoarce acolo", a spus Dan Petrescu într-un interviu recent.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
20/05/2022 LA 07:03