Articol scris de Ștefan-Toma
După o aventură de 3 sezoane în Liga I, în cei 6 ani de existență, FC Hermannstadt se vede nevoită să facă un pas înapoi și să se recunoască înfrântă de CS Mioveni în lupta pentru un loc în cea mai importantă competiție din România.
Sezonul 17/18 a fost apogeul echipei din Sibiu, în acel an reușind promovarea în Liga I cât și calificarea în finala Cupei României. Chiar dacă finala a fost pierdută cu 0-2 împotriva celor de la Universitatea Craiova, FC Hermannstadt a reușit performanța de a elimina din competiție 3 echipe ce jucau în pe prima scenă: FC Voluntari, Gaz Metan și FCSB. Antrenorul de atunci, Alexandru Pelici, a reușit o serie de 34 de meciuri fără înfrângere în eșalonul secund, singura înfrângere în acel sezon al Ligii a II-a fiind suferită în etapa a 4-a, împotriva Olimpiei Satu Mare.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
La finalul primului sezon în Liga I, FC Hermannstadt a reușit salvarea de la retrogradare în barajul împotriva celor de la U Cluj, după o victorie în deplasare cu 2-0 și o înfrângere cu 1-0 în retur, acasă. În al doilea sezon, lucrurile au stat puțin mai bine, echipa neavând mari emoții în privința retrogradării, terminând grupa de play-out pe locul 2. Al treilea sezon s-a încheiat cu înfrângerea suferită aseară cu 2-1 împotriva celor de la CS Mioveni, în tur scorul fiind 0-0 pe terenul galben-verzilor; astfel, roș-negrii au pierdut lupta pentru rămânerea în Liga I.

Ce nu a funcționat la Hermannstadt?

În momentul promovării, primul 11 al echipei era format exclusiv din jucători români, ulterior echipa schimbându-și politica de transferuri și axându-se în principal pe aducerea de jucători din afara României. Singurul jucător ce a adus un plus de imagine, cât și financiar pentru clubul din Sibiu a fost croatul Gabriel Debeljuh. Și la nivel managerial au fost aduse persoanele greșite, iar Hermannstadt s-a afundat tot mai mult în subsolul clasamentului.
Încercarea de a ajuta FCSB în acest sezon al cupelor europene (s-au împrumutat jucători pentru partida cu Slovan Liberec, pentru că formația din Berceni avea foarte multe cazuri de COVID-19) a fost un moment ce a destabilizat clubul. Lucrările la stadion au fost un alt factor ce nu au adus stabilitate echipei, forțând jucarea meciurilor de acasă pe alte stadioane.
Dacă pentru Alexandru Pelici, ajuns între timp la Mioveni, sezonul viitor este o nouă ocazie de impresiona în Liga I, pentru FC Hermannstadt, anul următor reprezintă o oportunitate pentru a se restructura și a gândi o strategie pe termen lung.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11