FCSB pornea ca favorită în duelul cu Academica Clinceni, însă planurile formației lui Toni Petrea au fost date peste cap. Denis Haruț, transferat recent de la FC Botoșani, a debutat în meciul de pe Arena Națională. Fundașul a început ca titular la "roș-albaștri", dar a fost înlocuit la pauză.
FCSB a avut prima mare ocazie a meciului în minutul 9. Olimpiu Moruțan l-a găsit cu o pasă foarte bună pe Florin Tănase, care a scăpat singur cu portarul Vâlceanu. În cele din urmă, căpitanul "roș-albaștrilor" a fost blocat, iar ilfovenii au răsuflat ușurați.
Un minut mai târziu, Moruțan a trecut la finalizare. Mijlocașul FCSB-ului l-a pus la grea încercare pe Vâlceanu cu un șut expediat sub bara transversală, dar goalkeeper-ul oaspeților a fost atent și a reținut.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

FCSB - Academica Clinceni 0-1. Ilfovenii s-au impus pe Arena Națională

Clinceni a ieșit la rampă în minutul 27, în prim-plan cu Rusescu și Adi Popa, foști jucători la FCSB. Popa l-a driblat pe Ovidiu Popescu și a centrat în careu, de unde Rusescu a trimis peste poartă.
Ultima ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Florinel Coman, care a șutat pe lângă poartă, de la marginea careului.
FCSB a ieșit montată de la vestiare, iar Octavian Popescu s-a aflat aproape de deschiderea scorului. Puștiul FCSB-ului a șutat pe jos, din careu, iar Florin Gardoș - și el fost jucător la "roș-albaștri" - a salvat, după ce mingea l-a depășit pe Vâlceanu.
Clinceni a dat lovitura în minutul 60. Jutric a reluat cu capul de lângă Ovidiu Popescu, la numai câteva secunde după ce a fost introdus pe teren de Ilie Poenaru. 9 minute mai târziu, FCSB putea să restabilească egalitatea. Dumitriu a fost la un pas de autogol, dar Vâlceanu a intervenit. A fost ultima acțiune periculoasă la poarta Academicii Clinceni.
S-a încheiat 1-0 pentru Academica Clinceni. Formația ilfoveană a obținut a 8-a victorie a sezonului și se află pe locul 5 în Liga 1, cu 33 de puncte. De cealaltă parte, FCSB riscă să fie detronată de CFR Cluj, care va juca mâine cu FC Botoșani.
De notat că este prima înfrângere suferită de FCSB pe teren propriu, în actuala stagiune din Liga 1.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11