Victoria CFR-ului în fața Acandemicii Clinceni i-a adus pe ardeleni la egalitate de puncte cu FCSB, astfel că formația lui Toni Petrea are nevoie de o victorie împotriva Astrei pentru a reface diferența de 3 puncte în fața campioanei.
Din păcate pentru Toni Petrea, acesta nu se va putea baza pe Olimpiu Moruțan, care s-a accidentat în cantonamentul din Turcia și nu este apt pentru întâlnirea din această seară. Moruțan a avut o ofertă de la un club din zona Golfului, dar oficialii din Berceni au refuzat-o, astfel că tânărul fotbalist va rămâne la FCSB cel puțin până la vară.
Un alt jucător important al "roș-albaștrilor" care a fost aproape de a pleca în această iarnă este Dennis Man. Fiorentina și mai ales Parma s-au interesat de serviciile lui Man, dar prețul solicitat în schimbul său a fost considerat exagerat, astfel că negocierile s-au sistat. În aceste condiții, va fi interesant de urmărit evoluția lui Man, pentru a vedea cum a trecut acesta peste ratarea unui transfer în străinătate, care ar fi putut fi un pas importnat încarieră pentru el.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03

FCSB-Astra, derby-ul etapei a 16-a din Liga 1

FCSB a închiat anul 2020 pe prima poziție în Liga 1 și odată cu păstrarea celor mai buni jucători e clar că formația bucureșteană are șanse reale la titlu, fiind principala contracandidată a CFR-ului.
De partea cealaltă, Astra și-a revenit odată cu ajungerea lui Eugen Neagoe la cârma echipei și a încheiat anul trecut cu o serie de 7 meciuri fără înfângere (6 în Liga 1 și 1 în Cupa României), având în continuare șanse de a se clasa pe un loc de play-off la finalul sezonului regulat.
https://i.eurosport.com/2019/09/30/2686907.jpg
Un alt aspect interesant în jurul acestui meci va fi situația lui Constantin Budescu. Mijlocașul Astrei s-a înșeles cu FCSB, dar va ajunge acolo abia la vară, Astra cerând o sumă prea mare pentru ca mutarea să fie făcută acum.
De asemenea, Risto Radunovic ar putea debuta la FCSB chiar împotriva fostei sale echipe. Muntenegreanul a semnat la începutul acestui an cu echipa lui Toni Petrea, Astra încasând 400.000 de € în schimbul său.

FCSB-Astra | Cele 2 echipe și-au împărțit victoriile în utima vreme

FCSB și Astra au fost printre protagonistele Ligii 1 în ultimii ani, iar meciurile directe au fost mai mereu foarte disputate. În sezonul precedent, giurgiuvenii au câștigat toate cele 3 întâlniri directe, dar în turul acestei stagiuni FCSB s-a impus categoric la Giurgiu scor 3-0, prin golurile marcate de Man, Tănase și Moruțan.
În cazul unei victorii, FCSB se va distanța din nou la 3 puncte în fața CFR-ului, în timp ce pentru giurgiuveni un succes ar fi un rezultat ideal, deoarece i-ar aduce la numai 2 puncte de locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off.
Ținând cont de ultimele dueluri dintre cele 2 echipe, un rezultat de egalitate este puțin probabil, ultima remiză datând din 2017.
FCSB-Astra va începe la ora 20:00, iar cele mai importante aspecte de pe parcusul partidei vor putea fi găsite în format LIVETEXT pe eurosport.ro.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58