Poate că din reflex, poate că e vorba de un adversar puternic și e mai puțină agitație decât m-aș fi așteptat, dar oamenii vin. În tricouri vechi, cu vechea siglă a Stelei. În tricouri noi, cu noul model dezordonat de stea care stă mândră pe sigla FCSB. În short-uri cu FCSB. Steaguri. Jobene. Un copil a venit chiar în cârje. Unii s-au gândit să fie subtili și să vină în tricouri cu Celtic. Nu strică o mica săgeată aruncată adversarilor niciodată, dar mă întreb dacă a fost oare cea mai potrivită alegere având în vedere că CFR a eliminat deja o dată Celtic în acest sezon. Oricum, prezența la meci e cumva peste așteptări: 15.600 a anunțat crainicul în timpul partidei.
Pe undeva, e normal. E primul meci jucat de FCSB pe Arena Națională în acest sezon. E marea revenire în București. Pe Arena Națională. Acasă? Nu chiar, dar măcar cel mai mare stadion din România. „Ați văzut câți oameni au venit și cum ne-au încurajat, nu mai luăm echipa din București”, declara Vintilă după meci.

FCSB - CFR

Credit imagine: Eurosport

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Vintilă a avut dreptate. Peluza Roș-Albastră, luată în derâdere de multe galerii din România, și-a făcut simțită prezența încă dinainte de începerea meciului.
„FCSB = Steaua. 1947 – Prezent” ne anunță un steag de pe gard. „Steaua suntem noi” scandează cei 100-200 de băieți din mijlocul peluzei, îmbrăcați toți în negru, să se asigure că mesajul e transmis cât se poate de clar posibil. Cu toate că tot Inelul 1 (mai puțin peluza sud) al stadionului plus o parte din Inelul 2 au fost pline, liniștea a domnit pe stadion. Asta dacă n-ar fi avut ceva de spus, din nou, cei 200 de băieți din mijlocul Peluzei Nord. Au cântat fără oprire tot meciul, au presărat și puține scandări xenofobe după gust, au avut fumigene, petarde. Tot tacâmul. Dacă am avea manualul de ultraserie la îndemână, am vedea că au bifat toate căsuțele.
Meciul, încheiat 0-0, a avut câteva ocazii bune și faze cu un ritm ridicat, dar nu a fost chiar cea mai captivantă partidă. Așa că suporterii s-au concentrat pe Hațegan, care a luat câteva decizii care în ochii lor nu au fost corecte. Drept urmare, o întreagă peluză l-a înjurat pe central în vreo patru ocazii. Dezamăgitor poate că nu am avut parte de celebra scandare „arbitre, după meci, să vedem pe unde pleci”, dar cred că oricum Hațegan s-a întrebat dacă are rost să fii arbitru ca să fii înjurat doar pentru că îți faci meseria.
Dacă în peluză s-a cântat intens, în tribune oamenii au ales să plece în minutul 90, cu toate că scorul era 0-0 și mai urmau încă trei minute de prelungire. Aparent e mai important să eviți aglomerația decât să vezi finalul unui meci în care s-ar mai putea întâmpla orice.
Primul meci jucat de FCSB pe Arena Națională în actualul sezon s-a încheiat 0-0 însă mai importantă decât revenirea în București este prezența la meci a fanilor. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va mențin și în meciurile cu adversari mai facili.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20