Cosmin Contra a răbufnit la finalul meciului de pe Arena Națională, acuzându-i pe cei de la FCSB că au pus presiune asupra arbitrului. Tehnicianul lui Dinamo consideră că această abordare a "roș-albaștrilor" a dat roade pe final, când centralul Radu Petrescu a dictat lovitură de la 11 metri, la sfatul tușierului.
"Nu am avut vreun schimb de replici pe tunelul stadionului. Noi n-am avut nervi, însă nu știu de ce a existat presiune din partea opusă. Presiune, presiune, țipete, țipete încă din primul minut. Ar fi primat spectacolul în locul plângerilor care au existat din minutul 1 și până în minutul 93.
Toată banca și toți cei din tribune (n.r. - de la FCSB) se ridicau la fiecare decizie a arbitrului. Iar aceste lucruri au dat roade (n.r. - referitor la penalty-ul controversat). Păcat că munca unor jucători a fost știrbită de o greșeală - cred eu neintenționată.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
Centralul a acordat out de poartă, iar tușierul a spus că este penalty. Pe teren merita să fie o singură învingătoare: Dinamo.", a declarat Cosmin Contra, la finalul meciului cu FCSB.

FCSB - Dinamo 3-2. "Roș-albaștrii" câștigă derby-ul, după un penalty controversat acordat pe final

Meciul de pe Arena Națională a început vijelios. Dinamo a trecut pe lângă deschiderea scorului după numai 4 minute, când Borja Valle a deviat periculos, din careul mic, dar Panțîru a respins excelent. Replica FCSB-ului a venit imediat, când Moruțan a centrat excelent, iar Florin Tănase a reluat cu capul puțin pe lângă poartă.
Florin Tănase n-a mai ratat ținta la faza imediat următoare. Trupa lui Toni Petrea a recuperat mingea la mijlocul terenului, Dennis Man l-a găsit excelent pe Tănase cu o pasă în careu, iar căpitanul FCSB-ului a finalizat cu mult calm, cu un șut la colțul lung.
"Roș-albaștrii" au făcut 2-0 pe tabelă în minutul 17. Iulian Cristea a înscris cu o lovitură de cap. Ovidiu Popescu a centrat ideal, cu efect la bara a doua, iar fundașul FCSB-ului a reluat impecabil.
Dinamo a revenit la viață în minutul 25, când Panțîru l-a faultat în careu pe Gonzales, iar arbitrul Radu Petrescu a dictat lovitură de la 11 metri. Borja Valle a transformat fără emoții, cu un șut în stânga portarului Andrei Vlad.
Formația lui Cosmin Contra a restabilit egalitatea cu 3 minute înainte de pauză. Adam Nemec a prins un șut cu pământul din colțul careului, mingea a fost deviată cu pieptul de Iulian Cristea și s-a scurs pe lângă Andrei Vlad.

FCSB - Dinamo 3-2. Florin Tănase a înscris golul victoriei în minutul 76

Ritmul a scăzut considerabil în repriza a doua. Andrei Vlad s-a remarcat la două șuturi periculoase expediate de oaspeți, când a respins impecabil. FCSB a fost echipa care a dat lovitura în minutul 76, după o fază controversată.
Man a căzut în fața porții după un duel cu Lopez, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri și cartonaș roșu pentru fundașul lui Dinamo, la intervenția tușierului. Totuși, pe reluări se observă cum Lopez lovește mingea, iar Man alunecă fără să fie împins. Florin Tănase a înscris golul victoriei, cu un șut plasat, pe jos.
Dinamo a mai văzut un cartonaș roșu în prelungirile partidei, când Răuță l-a lovit cu cotul în piept pe Octavian Popescu.
S-a încheiat 3-2 pentru FCSB, care urcă cel puțin pentru moment pe locul 2 în Liga 1, după 6 meciuri disputate. De cealaltă parte, Dinamo rămâne pe locul 12, cu 5 puncte acumulate.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58