Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB - Farul 0-2. Roș-albaștrii, la 11 puncte de CFR, trupa lui Hagi, pas mare spre play-off

Cristian Mihală

Actualizat 27/02/2022 la 22:52 GMT+2

FCSB a pierdut fără drept de apel, scor 0-2, meciul de acasă cu Farul Constanța. Roș-albaștrii sunt acum la 11 puncte de liderul CFR, în timp ce formația lui Hagi a făcut un mare pas spre play-off.

Virgil Ghiță (Farul Constanța) și Florin Tănase (FCSB)

Credit imagine: facebook

Pentru al 4-lea meci la rând pe teren propriu, formația lui Toni Petrea a intrat slab în partidă, astfel că avantajul constănțenilor la pauză, după golul reușit de Jefte, în minutul 41, nu a surprins.
Mulți se așteptau ca, după cele 15 minute de odihnă, roș-albaștrii să arate altceva. Așa s-a întâmplat în partidele anterioare din propriul fief, cu Chindia, U Craiova 1948 și CFR, însă de această dată nu am mai asistat la același scenariu.
Cu toate că stafful tehnic a mutat repede, în stilul caracteristic, Valentin Gheorghe și Ianis Stoica fiind aruncați în luptă din minutul 46, prea puține s-au schimbat în bine în jocul gazdelor.
În consecință, golul de 2-0, reușit de Ghiță, a clarificat total problema învingătoarei, într-o confruntare în care FCSB a avut un singur șut pe poarta adversă.
Mult prea puțin pentru o formație cu ambiții de titlu, care însă acum se află la 11 puncte distanță de campioana CFR. În contextul experienței superioare a formației lui Dan Petrescu, problema titlului pare închisă, chiar dacă la startul play-off-ului punctele se vor înjumătăți.

Farul Constanța, pas mare spre play-off

Formația lui Gheorghe Hagi pleca outsider în disputa din această seară, în contextul în care istoria întâlnirilor directe ne arăta o supremație a FCSB-ului. Farul (fosta Viitorul) s-a impus de doar 3 ori contra roș-albaștrilor, o dată într-o partidă catalogată "omenie", când echipa lui Hagi s-a salvat de la retrogradare, în cele din urmă, și o dată în sezonul istoric al titlului.
Ca atare, mulți ar fi mizat că tradiția se va respecta și acum, doar că Farul a trecut peste handicapul avut în duelurile cu FCSB și a obținut un succes extrem de important.
Acum, trupa de la malul mării s-a distanțat de locul 7, ocupat de FC Argeș, la 3 puncte și e mare favorită la ultima poziție de play-off. Misiunea nu e una ușoară, pe constănțeni așteptându-i două dispute grele în ultimele etape din sezonul regulat: cu Botoșani, pe propriul teren, și cu Universitatea Craiova, în deplasare. Din fericire pentru ei, FC Argeș joaacă împotriva lui FCSB, pentru ca în ultima etapă să întâlnească ocupanta locului 5, Botoșani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo