Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB - FC Botoșani 1-1, după 2 goluri superbe înscrise în prima repriză. Situația din playoff

Cosmin Cioboata

Actualizat 04/07/2020 la 22:06 GMT+3

FCSB și FC Botoșani au încheiat la egalitate, scor 1-1, duelul de pe Arena Națională. Scorul a fost stabilit încă din prima repriză, când Florinel Coman și Alexandru Țigănașu au marcat 2 goluri minunate.

Florinel Coman, atacantul celor de la FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB a ieșit din cursa pentru titlul de campioană în Liga 1, disputată acum între CFR Cluj și Universitatea Craiova, iar astăzi avea nevoie de o victorie pentru a se distanța de FC Botoșani.
"Roș-albaștrii", care n-au câștigat vreun meci în campionat de la reluarea stagiunii, se luptă cu FC Botoșani pentru calificarea în preliminariile celei de-a doua competiții europene intercluburi. Formația moldoveană este singura vecină de clasament a FCSB-ului care poate juca în Europa League, având în vedere că Gaz Metan și Astra Giurgiu n-au obținut licența pentru sezonul următor din cupele europene.

FCSB - FC Botoșani 1-1 | 2 cartonașe roșii acordate în prima repriză

În aceste condiții, duelul dintre FCSB și FC Botoșani se anunța unul extrem de intens. Iar ipoteza s-a adeverit: după numai jumătate de oră de joc, tabela arăta 1-1, iar fiecare echipă avea câte un jucător eliminat.
Florinel Coman a deschis scorul pe Arena Națională în minutul 13, cu un șut în forță de la marginea careului, expediat lângă bara din dreapta portarului. La 3 minute de la golul lui Coman, formația lui Bogdan Vintilă a rămas în inferioritate numerică. Iulian Cristea l-a oprit neregulamentar pe Keyta, scăpat singur cu portarul Andrei Vlad. Arbitrul Marius Avram n-a ezitat și l-a trimis direct la vestiare pe fundașul FCSB-ului.
FC Botoșani a restabilit egalitatea în minutul 22, când Țigănașu a prins un șut superb de la 25 de metri, pe care portarul Vlad n-a putut să-l respingă. Enriko Papa, de la Botoșani, a primit al doilea cartonaș galben în minutul 31, ca urmare a unui fault comis asupra lui Florinel Coman, și a plecat și el la vestiare.

FCSB, fără victorie de la reluarea playoff-ului

Scorul din prima repriză s-a menținut până la final, iar FCSB rămâne fără victorie în playoff de când s-a reluat sezonul. În urma rezultatului din această seară, FCSB și FC Botoșani rămân la egalitate de puncte în clasament (28). După 6 meciuri disputate în playoff, FCSB se află pe locul 3, la 10 puncte în spatele liderului Universitatea Craiova și la 8 sub CFR Cluj, formația de pe locul secund.
Poziția a 4-a este ocupată de Astra Giurgiu, echipa care a adunat tot 28 de puncte, la fel ca FCSB și FC Botoșani (locul 5). Codașa playoff-ului este Gaz Metan Mediaș, care a strâns numai 25 de puncte. Etapa a 6-a se va încheia cu duelul dintre Astra Giurgiu și CFR Cluj, programat mâine (ora 20:00).
Liga 1 | Clasamentul din playoff:
  • 1. Universitatea Craiova 38p (6 meciuri)
  • 2. CFR Cluj 36p (5 meciuri)
  • 3. FCSB 28p (6 meciuri)
  • 4. Astra Giurgiu 28p (5 meciuri)
  • 5. FC Botoșani 28p (6 meciuri)
  • 6. Gaz Metan 25p (6 meciuri)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo