Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia care ar transforma FCSB într-un club unic în Liga 1! De 17 ani nu s-a mai întâmplat asta

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/09/2020 la 14:58 GMT+3

FCSB ar putea deveni singura echipă din sezonul curent din Liga 1 care are în lot numai jucători români. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din sezonul 2002/2003, la jumătatea căruia a apărut ruptura Steaua/FCSB.

FCSB ar putea deveni o echipă unică în Liga 1

Credit imagine: Eurosport

Ultimul jucător străin aflat în lotul actual de la FCSB este Aristidis Soiledis (29 de ani). Potrivit Prosport, fundașul grec nu mai intră în calculele conducerii "roș-albaștrilor" și ar urma să părăsească echipa în următoarea perioadă. Soiledis a fost chinuit de accidentări în sezonul precedent, iar acum ar putea fi nevoit să-și caute o altă echipă.
Ultima oară când FCSB a fost alcătuită exclusiv din fotbaliști români s-a întâmplat în stagiunea 2002/2003.
De notat este că FCSB a fost singura echipă care a aliniat un prim "11" format numai din jucători autohtoni în prima etapă din Liga 1, împotriva Astrei Giurgiu.
Soiledis a ajuns la FCSB vara trecută, după ce "roș-albaștrii" le-au plătit 75.000 de euro celor de la FC Botoșani. Fundașul grec a bifat 20 de apariții pentru FCSB, reușind să înscrie și un gol. De-a lungul timpului, Soiledis a mai evoluat la formații precum Olympiacos, AEK Atena și Omonia Nicosia.

Lotul FCSB-ului, la ora actuală:

  • Portari: Andrei Vlad, Ștefan Târnovanu, Toma Niga, Mihai Udrea, Răzvan Ducan
  • Fundași: Iulian Cristea, Andrei Miron, Ionuț Panțîru, Aristidis Soiledis, Alexandru Pantea, Marius Briceag, Alexandru Stan, Valentin Crețu, Sorin Șerban, Mario Mihai
  • Mijlocași: Dragoș Nedelcu, Ovidiu Popescu, Lucian Filip, Ovidiu Perianu, Ionuț Vînă, Răzvan Oaidă, Andrei Pandele, Gabriel Simion, Adrian Șut, Ovidiu Horșia, Robert Ion
  • Atacanți: Florin Tănase, Darius Olaru, Olimpiu Moruțan, Andrei Istrate, Florinel Coman, Dennis Man, Sergiu Buș, Adrian Petre, Alexandru Buziuc
Cum a arătat primul "11" al FCSB-ului la ultimul meci din Liga 1, cu FC Voluntari:
  • Vlad - Crețu, Cristea, Miron, Briceag - Vînă, Popescu, Tănase - Man, Buș, Coman
FCSB se pregătește acum pentru meciul cu Backa Topola (Serbia), din turul 2 preliminar al UEFA Europa League. Partida va fi transmisă livetext pe Eurosport.ro, joi seară (ora 22:00).

FCSB are 9 cazuri cu Covid-19, cu o zi înaintea meciului din Europa League

FCSB se luptă cu un focar de Covid-19, cu o zi înaintea meciului din turul 2 preliminar al Europa League, cu Backa Topola. Numărul celor infectați a ajuns la 9, printre aceștia numărându-se un singur jucător: Andrei Miron.
FCSB a anunțat ieri că la echipă au fost înregistrate 7 cazuri de infectare cu coronavirus: 6 membri ai staff-ului și un jucător.
"FCSB anunță că, în urma testării COVID-19 efectuate luni de către Synlab, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive. Este vorba despre jucătorul Andrei Miron și mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager). Aceștia au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și nu prezintă simptome!", se anunţă în comunicatul celor de la FCSB.
Totuși, problemele au apărut încă de săptămâna trecută la echipă, când au reportat alte două teste pozitive, dar care nu au fost făcute publice. Pe 10 septembrie au fost depistate două cazuri, dar "roş-albaştrii" nu au venit cu un comunicat oficial. Au anunţat situaţia doar la Liga Profesionistă de Fotbal.
Astăzi s-au aflat numele celor doi membri infectați cu coronavirus pe 10 septembrie și pe care clubul nu i-a anunțat public. Potrivit Gazetei Sporturilor și Digisport, ar fi vorba despre Marius Popa, antrenor cu portarii, și Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul echipei. Cei doi membri depistați cu Covid-19 n-au făcut deplasarea la meciul FCSB-ului cu FC Voluntari, din etapa precedentă a Ligii 1.
picture

Premier League, programul etapei a doua

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo