Sezonul trecut, Dennis Man reușea 14 goluri și 6 assisturi pentru FCSB, în 18 meciuri de Liga 1. O performnață fantastică, astfel că atacantul de bandă dreaptă a intrat în atenția mai multor echipe din Vest. În cele din urmă, a ajuns la Parma, unde nu s-a adaptat și a retrogradat, iar în prezent e doar o prezență episodică în primul "11" al formației din Serie B.
Evident, suma luată pe jucător a fost importantă pentru conducere, dar s-a repercutat negativ asupra evoluțiilor echipei. Dacă la finalul sezonului regulat roș-albaștrii erau primii în clasament, cu un punct peste CFR, fără Man formația din Berceni s-a prăbușit. În play-off, Coman&Co au câștigat doar 3 meciuri din 10 și au terminat la 9 puncte de campioană.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 15 ORE
MICHAEL OWEN A DEZVĂLUIT CĂ LA 21 ANI, CÂND A LUAT BALONUL DE AUR, ERA TERMINAT: "AVEAM CORPUL DEFECT. A FOST O TORTURĂ"

Transferul lui Tănase, deja-vu?

Acum, istoria pare să se repete. Tănase are un sezon excelent și e foarte aproape de un transfer. Având 27 de ani (vârstă pe care o împlinește în această lună), fotbalistul nu mai e interesant pentru fotbalul mare, dar din zona țărilor arabe a venit o ofertă excelentă, care satisface dorința de bani a celor din conducere.
În acest sezon, Tănase a fost de departe cel mai important om al formației antrenate de Edi Iordănescu și, mai apoi, de Toni Petrea, reușind 9 goluri și 4 pase decisive, în 16 partide. Cu el în teren, FCSB ține steagul sus, fiind la 8 puncte de CFR (4, după înjumătățire, dacă se păstrează această situație și în finalul sezonului regulat).
Problema e că, grație golurilor și paselor decisive ale lui Tănase, FCSB a câștigat nu mai puțin de 14 puncte. Dacă internaționalul nu ar fi fost pe teren și nu ar fi ajutat echipa cu reușitele sale, roș-albaștrii ar fi acum abia pe 4, sub Voluntari și Botoșani, cu 32 de puncte. Adică la o diferență de 22 de puncte de CFR, irecuperabilă.
Evident, e posibil ca FCSB să transfere un fotbalist de calitate în locul lui Tănase și istoria de anul trecut să nu se repete, cum există și posibilitatea ca la rampă să iasă, de această dată, alt fotbalist.
Cert e că Tănase, aspru criticat de mulți pentru simulările sale, a devenit de departe cel mai important jucător al lui FCSB, iar plecarea lui va fi complicat de gestionat.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09