Clubul bucureștean se pregătește pentru campania de transferuri din ianuarie, iar pe lista jucătorilor cu șanse mari să plece se află 4 nume: Ștefan Târnovanu, Ionuț Panțîru, Gabi Enache și Alexandru Buziuc.
FCSB este cu gândul la primul titlu de campioană după 6 ani de secetă. "Roș-albaștrii" au planuri mari în 2021, iar pentru asta au nevoie de întăriri. Primul transfer al iernii deja a fost realizat de către trupa lui Toni Petrea. Risto Radunovic a fost cumpărat de la Astra Giurgiu și se va alătura formației bucureștene în ianuarie.
În ultima vreme s-a vorbit intens și despre posibilul transfer al lui Dumitru Cardoso, care intră în ultimele 6 luni de contract cu Gaz Metan Mediaș.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
ACUM 7 ORE
Pentru a face loc în echipa lui Toni Petrea și pentru a-și crește bugetul, conducerea FCSB-ului este dispusă să renunțe și la câțiva jucători în următoarea fereastră de mercato. Mai precis, există 4 fotbaliști care n-au mai impresionat în ultimele luni și au intrat tot mai rar în planurile lui Toni Petrea.

FCSB pregătește "curățenia de iarnă"! Cei 4 jucători cu șanse minime să continue la formația "roș-albastră"

Primul este Ștefan Târnovanu, al 3-lea portar din lotul FCSB-ului. Goalkeeper-ul sosit în vară de la Poli Iași n-a reușit să devină concurentul titularului Andrei Vlad. Chinuit și de accidentări, Târnovanu și-a ratat șansa în momentul în care Vlad a suferit de COVID și a fost nevoie de el. La vremea respectivă, "roș-albaștrii" s-au reorientat rapid și l-au transferat pe Cătălin Straton, care n-a dezamăgit când a fost folosit.
Târnovanu nu a bifat vreun meci oficial la FCSB din momentul transferului său, iar o despărțire de trupa lui Toni Petrea pare cea mai probabilă soluție. Portarul de 20 de ani are nevoie de minute, iar formația bucureșteană nu poate să-i ofere acest lucru la ora actuală.
Ionuț Panțîru a intrat, la rândul său, pe lista de transferuri a FCSB-ului. Misiunea fundașului de 24 de ani se va complica enorm odată cu sosirea lui Risto Radunovic, în care oficialii "roș-albaștrilor" își pun mari speranțe. În ultimele meciuri, Panțîru nu s-a mai ridicat la nivelul din trecut, iar această scădere de formă va conta foarte mult pentru viitorul său la FCSB.
Panțîru a bifat numai 73 de minute în ultimele 3 etape din Liga 1. De notat că Toni Petrea mai are la dispoziție pentru postul de fundaș stânga alți 2 jucători: Soiledis și Briceag. Astfel, transferul lui Radunovic s-ar putea dovedi decisiv pentru Panțîru, sosit în 2019 de la Poli Iași.
Atât în cazul lui Panțîru, cât și în cel al lui Târnovanu, o posibilă destinație ar putea fi Poli Iași, echipa care i-a vândut la FCSB. Chiar Daniel Pancu, antrenorul moldovenilor, a declarat de curând că transferul lui Panțîru ar reprezenta "un pas important":
"Este o posibilitate (n.r. - despre transferul lui Panțîru la Poli Iași). Dacă am reuși să-l transferăm, ar fi un pas important pentru echipa noastră. Este un jucător de valoare", a declarat Daniel Pancu, pentru Digi Sport.

Enache și Buziuc, pe picior de plecare de la FCSB

Gabi Enache este un alt jucător aflat pe picior de plecare de la FCSB. Adus în toamnă, în disperare de cauză, în timpul focarului de COVID de la FCSB, fundașul de 30 de ani a bifat numai două apariții la formația bucureșteană.
Enache n-a mai jucat un meci oficial din luna septembrie, iar șansele ca el să continue la FCSB sunt minime. Crețu a monopolizat postul de fundaș dreapta în trupa lui Toni Petrea, în timp ce Enache nu s-a mai aflat nici măcar pe banca de rezerve în ultimele 5 partide.
Ultimul jucător de care FCSB are șanse mari să se despartă în iarnă este Alexandru Buziuc. Adus de la Academica Clinceni cu speranțe mari, atacantul de 26 de ani n-a impresionat la noua sa echipă. În 11 apariții, Buziuc a marcat un singur gol pentru "roș-albaștri" și a ieșit din calculele lui Toni Petrea. Atacantul n-a mai fost titular la FCSB din luna octombrie și a bifat un singur meci ca integralist de când a ajuns la FCSB: cu FC Argeș, în septembrie.
De multe ori, Buziuc chiar a fost trimis la echipa a doua a FCSB-ului, motiv pentru care aventura sa la clubul bucureștean ar putea să se încheie încă din luna ianuarie.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 19 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58