Potrivit Gazetei Sporturilor, luna trecută au avut loc audierile finale la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. FCSB a demarat procesul prin care cere anularea deciziei FRF din ședința de pe 3 iulie 2019.
Iată cele două hotărâri ale FRF din acea dată:
  • posibilitatea cluburilor de drept public din Liga 2 de a-și schimba statutul juridic sau a transfera activitatea unui club de drept privat, în pauza competițională de dinaintea sezonului 2019-2020, pentru a putea obține licența de Liga 1 (unde sunt admise numai cluburile profesioniste, organizate ca societăți pe acțiuni sau societăți non-profit) și a putea promova în primul eșalon;
  • obligativitatea cluburilor din Liga 1 de a avea echipe de fotbal feminin din viitorul sezon
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Astfel, chiar dacă este vorba de două decizii, demersul celor de la FCSB are în vedere în principal chiar echipa Armatei, CSA Steaua, care se află în acest moment în Liga 4. În apel este precizat faptul că "prin decizia adoptată s-a stabilit posibilitatea unui club de drept public care a parcurs toate etapele de promovare de la Liga 4 (în unele județe din România și de la Liga 5) până la Liga 2, să ofere acest drept unui alt club, de drept privat, care să aducă la îndeplinire exclusiv ultima etapă, respectiv promovarea în Liga 1. În primul nivel competițional ar ajunge clubul de drept privat care a realizat promovarea de la Liga 2 la Liga 1, nu cel care a realizat promovarea începând de cel mai de jos nivel”.
Astfel, FCSB susține că echipele trebuie să aibă aceeași formă juridică încă de la începutul drumului spre Liga 1 iar clubul bucureștean argumentează că altfel s-ar încălca regulamentele FIFA, UEFA și chiar FRF. Dacă TAS va accepta argumentele FCSB, echipele care și-au schimbat forma juridică nu pot accede în Liga 1.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20