Flavius Stoican a avut o carieră de fotbalist impresionantă, în care a reușit să câștige trofee atât în Liga 1, cu Dinamo, cât și în Ucraina, cu Șahtior Donețk. Fostul fundaș a adunat 19 selecții și la naționala României, în perioada 1999-2005.
Flavius Stoican a decis să agațe ghetele în cui la vârsta de 32 de ani, după 14 ani petrecuți pe teren, la Drobeta-Turnu Severin, Universitatea Craiova, Dinamo (de două ori), Șahtior Donețk și Metalist Harkiv.
Într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor, actualul tehnician de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu a dezvăluit că s-a aflat foarte aproape să renunțe la fotbal când avea 20 de ani.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Flavius Stoican: "Mă interesam să devin taximetrist"

Stoican și-a rupt ligamentul încrucișat când era la Craiova, iar fără intervenție chirurgicală cariera sa ar fi fost terminată. Ion Crăciunescu, președintele oltenilor de la vremea respectivă, l-a ajutat pe fostul fundaș, asigurându-se că va putea juca din nou fotbal.
Până să plece în străinătate pentru operație, Flavius Stoican se gândise deja la ce alte meserii ar fi putut apela. Fostul internațional s-a gândit inclusiv să devină taximetrist.
"Un moment dezamăgitor a fost atunci când mi-am rupt genunchiul. Am avut o ruptură la ligamentul încrucișat la Craiova, când eram tânăr, pe val. La momentul respectiv, această operație se făcea destul de dificil și doar în anumite orașe din lume. După ce m-am rupt mă gândeam dacă mai joc fotbal, ce o să fac, mergeam cu oamenii și mă interesam de alte meserii.
A fost groaznic, dar șansa și bucuria mea au fost ca la club să fie președinte Ion Crăciunescu. Impresarul i-a spus lui nea Ion Crăciunescu să merg la operație în străinătate. A costat mult, eu eram tânăr și nu aveam o valoare pe care oamenii să o aprecieze, dar vedeau în mine potențial.
Ion Crăciunescu m-a dus în Elveția, era foarte scump dar am avut șansa ca acolo să fie Viorel Moldovan și am locuit la el o lună de zile. Ei au fost aproape de mine în momentele grele, jos pălăria în fața lor. A fost un moment psihologic al carierei mele, mă gândeam dacă să continui sau să mă las de fotbal.
Aveam 20 de ani, mă interesam dacă pot să continui ca antrenor, să fac școala la 20 de ani, dacă pot fi taximetrist, dacă pot să fiu avocat. Atât de greu mi-a fost. Dar după aceea am urmat o pantă senzațională, pentru că am avut în spate oameni care au crezut în mine.", a povestit Flavius Stoican, pentru Gazeta Sporturilor.
De-a lungul carierei, Flavius Stoican a cucerit 7 trofee: 3 alături de Dinamo (un titlu și două Cupe ale României) și 4 cu Șahtior (2 titluri, o Cupă și o Supercupă a Ucrainei).
Stoican a debutat pe banca tehnică în 2009, la Minerul Valea Copcii. De atunci, fostul internațional a antrenat nonstop. În CV-ul său se regăsesc CSM Reșița, Dinamo, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii, Politehnica Iași și Petrolul Ploiești. În vară, Stoican a fost numit pe banca celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație din Liga a 2-a.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11