Florin Răducioiu este nedumerit după ce 13 cluburi din Liga 1 au votat mărirea campionatului la 16 formații și implicit salvarea lui Dinamo. Clubul la care Răducioiu a copilărit și la care a obținut primele performanțe este pe peultima poziție în playout în acest moment și din punct de vedere sportiv ar retrograda dacă nu va fi lăsat să joace cele 5 partide restante.
„De ce sa fie salvată dacă a retrogradat pe teren? Eu nu înțeleg cum s-a întâmplat asta cu Covid, cu jucători bolnavi. Nu s-a întâmplat nicăieri în lume așa, dar la Dinamo, e al 3-lea an în această situație critică. Multe schimbări de antrenori jucători, care nu au nimic în comun cu Dinamo. Eu cred că e meritată această retrogradare dacă va fi, eu cred că Dinamo merită să retrogradeze și să reînceapă un nou campionat în Liga a doua. Nu știu la nivel de patron ce se va întâmpla, dar a fost un dezastru și termină în acest mod. Dezamăgitor pentru mine, Dinamo merită să meargă în Liga a doua. Dinamo pe teren nu a demonstrat că merită să fie în Liga 1, m-am săturat să văd asta, ăsta nu e Dinamo. E adevărat, cu jucători cu Covid, nu s-au antrenat, dar sunt foarte dezamăgit, merită să retrogradeze, își merită soarta! Sunt foarte realist și foarte sincer și-mi pare rău ca spun asta, dar ăsta e adevarul. a spus Florin Răducioiu la Telekomsport.
https://i.eurosport.com/2020/07/16/2851033.jpg
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 9 ORE

Dinamo poate fi salvată doar de FRF

Salvarea lui Dinamo vine de la FRF. În jurul orei 10:00, se va întruni un Comitet de Urgență. Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu, președinte LPF și prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF. Aceștia vor vota sistemul cu 16 echipe și implicit un baraj, pe 9 și 12 august, pentru ultimul loc în Liga 1 între ultima clasată Chindia și echipa care a terminat pe locul 3 în B, Mioveni. Astfel, Dinamo nu va mai juca și este sigură de locul ei în Liga 1 și în sezonul viitor. Inițal cluburile din Liga 1 nu erau de acord cu această mărire a numprului de echipe în sezonul viitor și au votat că ierarhia din play-out se va stabili pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out. În acest caz Sepsi ar fi intrat la baraj, iar Dinamo și Chindia ar fi retrogradat direct.
https://i.eurosport.com/2020/08/06/2860684.jpg

Voluntari s-a oferit să-i dea locul în Liga 1 lui Dinamo

Prin vocea lui Ioan Andone , FC Voluntari a făcut un anunț inedit, legat de posibila retrogradare a lui Dinamo. Mai precis, Andone a dezvăluit că a avut o discuție cu primarul din Voluntari, Florentin Pandele, în care s-a luat în calcul ca formația ilfoveană să-i cedeze locul din Liga 1 lui Dinamo, în cazul în care "câinii" ar retrograda la finalul acestui sezon.
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
19/05/2022 LA 12:10
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53