Ovidiu Popescu, Andrei Miron, Iulian Cristea, Valentin Crețu și juniorul Andrei Pandele au fost depistați pozitiv cu coronavirus la ultimele teste efectuate, în cursul zilei de vineri. Toți 5 fuseseră diagnosticați cu coronavirus în urmă cu mai multe săptămâni și nu au putut evolua împotriva echipei sârbe Backa Topola, în turul 2 preliminar al Europa League.

Jucătorii de la FCSB nu prezintă niciun fel de risc pentru ceilalți

Ulterior, după perioada de izolare, fotbaliștii roș-albaștrilor au efectuat noi analize, iar rezultatul fusese negativ. Acum, la ultima serie de teste, jucătorii au ieșit pozitivi și se părea că va urma o altă perioadă de absență de pe gazon. Dar lucrurile nu stau deloc așa, a explicat Alexandru Rafila, care a explicat de ce Toni Petrea se va putea baza pe Crețu&Co mai repede decât se spera. În prezent, fotbaliștii nu au niciun simptom și nu pot transmite mai departe virusul, susține expertul.
Romanian Liga I
EXCLUSIV - Petrescu, ca și demis de la CFR! Boloni și-a dat acordul de principiu să vină în Gruia
ACUM 3 ORE
"Ei au rămas pozitivi, cu siguranță e vorba de persoane care au nevoie de mai mult timp pentru a elimina virusul sau fragmente din virus sau celule care fuseseră infectate cu virus. Nu are niciun fel de relevanță din punct de vedere epidemiologic. A fost un test negativ, după care au fost eliminate, să spunem, niște celule care fuseseră distruse. Nu are relevanță, nu înseamnă că mai infectează pe alții sau au vreo problema legată de reinserția în activitatea normala. Ei (n.r. jucătorii de la FCSB) nu mai trebuie să stea in izolare. Dacă ei sunt vindecați dupa boală, nu.
Nu mai ai niciun fel de simptomatologie din punct de vedere al investigațiilor radiologice sau paraclinice. Asta înseamnă că s-au vindecat și așa se consideră și de către centrul de control al bolilor și de către OMS, că, după o perioadă de 14 ziile în care devii asimptomatic, poți să îți reiei în mod normal activitățile, indiferent de cum este rezultatul testului care se face", a declarat Rafila, pentru sport.ro.
Evident, lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă vorbeam de jucători care tocmai au contactat virusul. Chiar și asimptomatici, aceștia ar fi putut să îl transmită mai departe.
19 jucători ai formației din Berceni au fost depistați cu noul coronavirus în luna septembrie: Andrei Vlad, Vali Crețu, Andrei Miron, Iulian Cristea, Marius Briceag, Ionuț Vînă, Ovidiu Popescu, Darius Olaru Andrei Pandele, Olimpiu Moruțan, Florin Tănase, Florinel Coman, Dennis Man, Sergiu Buș și Alexandru Buziuc.
În plus, față de jucători, majoritatea membrilor din staff-ul tehnic au fost depistați pozitiv cu COVID-19, în frunte cu antrenorul Toni Petrea și preparatorul fizic, Thomas Neubert. "Secundul" Mihai Pintilii a fost singurul care a scăpat, el fiind omul care a condus echipa în acea perioadă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, întrebat dacă se teme că va fi dat afară de la CFR. Anunțul tehnicianului
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Lovitură de teatru: CFR vrea să scape cu orice preț de Dan Petrescu. Ce s-a întâmplat
ACUM 4 ORE