Situația de la Dinamo nu este deloc una îmbucurătoare. Unii dintre jucători vor face în curând două luni de când nu au mai fost plătiți, în timp ce alții ajung chiar la patru luni de restanțe. Echipa merge din ce în ce mai prost în campionat. Proiectul spaniolilor pare în acest moment doar o promisiune neîndeplinită, iar Dinamo a pierdut ultimele cinci meciuri în Liga 1, aflându-se în acest moment pe loc retrogradabil în Liga 1.
Peisajul este unul sumbru în tot clubul, toți angajații având restanțe salariale considerabile, ceea ce face ca activitatea de la copii și juniori, de exemplu, să fie din ce în ce mai dificil de susținut. Subiectul situației dificile de la Dinamo a ajuns și în presa din Spania, țara din care vine Pablo Cortacero.

Cotidianul AS, despre situația dificilă de la Dinamo

Fotbal
#VOCE 135 de ani de Hamburg sau, cum îi știm noi, învinșii unui mare Dinamo
29/09/2022 LA 10:27
Jurnaliștii iberici au abordat subiectul crizei de la Dinamo într-un articol tratat pe larg. Aceștia au spus chiar că fotbaliștii nu ar mai dori să intre pe teren și să joace, titrând "Spaniolii de la Dinamo nu sunt plătiți și amenință cu neprezentarea la meci". "Ambițiosul proiect anunțat de președintele clubului s-a întors împotriva lui. Cei mai mulți dintre spanioli, veniți în septembrie, nu au primit salariile de trei luni. Răbdarea lor e pe cale să se termine. Jucătorii mai vechi au primit doar banii necesari ca să nu devină liberi.
Exisă și datorii de 5 luni, către membrii conducerii. Situația economică s-a transferat și pe teren. Asta și din cauza condițiilor precare de antrenament și a problemelor derivate din lipsa banilor. Dinamo, un club istoric în România, a pierdut 5 meciuri la rând". În plus, jurnaliștii iberici au încercat să obțină o reacție de la părțile implicate. La recomandarea avocaților, fotbaliștii le-ar fi transmis: "Ne-au dezamăgit. Este absurd! Dacă nu rezolvă rapid situația, vom apela la căile legale".

Pablo Cortacero, o nouă promisiune legată de aspectul financiar al clubului

Pablo Cortacero a revenit cu noi informații printr-un comunicat oficial publicat pe contul de Facebook al clubului: "București, 13 noiembrie 2020. Acționar majoritar al clubului Dinamo București, Pablo Cortacero a transmis în această după-amiază, din Spania, un mesaj către toți suporterii echipei din Ștefan cel Mare, publicat pe site-ul oficial.
Vreau să transmit mai întâi scuze sincere pentru situația în care se află Dinamo în acest moment. Întârzierea plăților și gestionarea deficitară a acestei societăți au făcut ca incertitudinea să se instaleze în rândul suporterilor și în cadrul clubului. Prin acest comunicat, vreau să transmit liniște și să precizez că astăzi a fost făcută o primă plată pentru salarii și furnizori, banii urmând să intre în conturile clubului la începutul săptămânii viitoare.
Astăzi s-a procedat la convocarea membrilor Consiliului de Administrație pentru majorarea capitalului social al clubului cu suma de 5 milioane de euro. Sunt conștient de dificultățile în care se află clubul în această perioadă, dar le transmit tuturor fanilor un mesaj de angajament față de Dinamo. Sunt implicat total în acest proiect, nu am avut și nu am intenția de a-l abandona!", este precizat în comunicat.
Romanian Liga 2
Dinamo răsuflă ușurată! În conturile "câinilor" au intrat 800.000 de euro
28/09/2022 LA 14:26
Romanian Liga 2
Un fost conducător de la Dinamo avertizează: "Dinamo va lua drumul Astrei"
28/09/2022 LA 11:12