De când Răzvan Burleanu a ajuns la conducerea FRF, noul șef al fotbalului și echipa sa au încercat să implementeze tot felul de proiecte pentru dezvoltarea tinerilor jucători. La nivelul primei ligi, cea mai importantă regulă a fost obligarea cluburilor de a avea pe teren minim un jucător sub 21 de ani pe tot parcursul meciurilor.
Multe cluburi au strâmbat din nas din cauza acestei reguli, dar ea a fost în cele din urmă acceptată. În urmă cu 2 sezoane, FRF a mers și mai departe, impunând prezența în echipa de start a 2 astfel de jucători. Această regulă este vehement contestată de unele cluburi, care susțin că nu-și pot folosi cei mai buni jucători din lot din cauza acestei obligativități, iar acest lucru nu are ce căuta în fotbalul profesionist.
Mulți antrenori, profitând și de faptul că au dreptul la a efectua 5 înlocuiri în această perioadă, apelează la schimbarea unui astfel de jucător la prima întrerupere a meciurilor, lucru care nu e deloc benefic pentru fotbaliști. Mai mulți oficiali ai echipelor din Liga 1 au făcut apel public la FRF să modifice această regulă, considerând că impunerea unui singur tânăr jucător în teren este suficientă.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
https://i.eurosport.com/2020/07/30/2857507.jpg

FRF vrea schimbarea regulii U21! Tinerii nu vor mai putea fi schimbați la prima întrerupere

FRF nu e dispusă să cedeze presiunilor, actuala conducere considerând că efectele acestei reguli vor fi pozitive pe termen lung. Mai mult, forul conducător al fotbalului dorește modificarea regulii pentru a-i proteja pe tinerii fotbaliști introduși în teren doar pentru câteva minute sau chiar secunde.
Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova a declarat că mai mulți reprezentanți ai cluburilor de juniori au avut întrevederi cu Răzvan Burleanu și se ia în calcul obligarea echipelor de a folosi un jucător pe tot parcursul partidei (ca și până acum) și un al doilea pentru minim 45 de minute. Acest lucru ar face imposibile acele modificări foarte rapide, dar cu siguranță va crește și mai mult nemulțumirea cluburilor care sunt și așa împotriva acestei reguli.
"Am avut discuții cu reprezentanți FRF, inclusiv cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de președinți de cluburi de juniori. S-au prezentat reușitele și nereușitele. Unul dintre principalele obiective a fost cel cu al doilea jucător U21, să joace cel puțin 45 de minute. Am zis că ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puțin 45 de minute.
Chiar dacă jucătorul este conștientizat înainte de meci că va juca puțin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul ședinței, iar ei au luat act. Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puțin 45 de minute pe teren.", a declarat Paul Răducan pentru Oltenia TV, citat de digisport.ro.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11