Din cauza faptului că nu a acceptat să semneze rezilierea contractului, polonezul a fost supus la FCSB la o serie de șicane, nefiind primit la antrenamentele primei echipei și fiind forțat să plece.
Gikiewicz nu a stat prea mult pe gânduri: a părăsit formația vicecampioană, dar fără a semna rezilierea. A rupt unilateral contractul și a mers la FIFA să își caute dreptatea. Forul mondial i-a dat câștig, anunță Gazeta Sporturilor, iar roș-albaștrii sunt buni de plată: trebuie să îi achite până la sfârșitul stagiunii o sumă imensă polonezului, aproape 100.000 de euro (93.500). În cazul în care nu se va face proba plății datoriei, FCSB va avea interdicție la transferuri pentru sezonul următor.

Cum a încercat FCSB să scape de Gikiewicz

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Deși oficialii FCSB au acreditat ideea că fotbalistul e de negăsit, motiv pentru care îi vor rezilia contractul, avocatul său a venit cu o altă variantă. Polonezul și-a reziliat el unilateral angajamentul, reclamându-i pe roș-albaștri la FIFA.
Lukasz Gikiewicz a fost adus de vicecampioană în august, într-o perioadă în care atât Gnohere, cât și Hora erau indisponibili. Nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și, odată cu revenirea celor doi atacanți, nu a mai fost util pentru staff-ul tehnic.
FCSB a încercat să îl determine să își rezilieze contractul, mai ales că vârful spunea la venirea în România că va pleca singur dacă nu dă randament. Doar că polonezul a refuzat propunerea și de aici s-a declanșat un "război rece".

Șicanele pe care FCSB i le-ar fi făcut lui Gikiewicz

Conform Gazetei Sporturilor, roș-albaștrii au apelat la o serie de șicane împotriva lui Gikiewicz: i-ar fi luat mașina de serviciu, ar fi fost dat afară din camera în care stătea în cantonamentul din Berceni și Vintilă i-ar fi interzis să mai participe la antrenamente.
Polonezul a ripostat, trimițând prin intermediul avocatului său, Georgi Gradev, o notificare prin care acuză că e hărțuit și intimidat, astfel încât să își rezilieze contractul.
În acest context, clubul ar fi încercat să îi rezilieze contractul, motivând că Gikiewicz a "dispărut". Avocatul spune că adevărul e altul: polonezul a reziliat unilateral contractul încă de la finalul lui septembrie, iar ulterior a acționat clubul FCSB în instanță, la FIFA. El cere toți banii aferenți contractului, până în iunie 2020. Atacantul câștiga 85000 de euro/lună, astfel că vorbim de o sumă de aproape 100.000 de euro. Totodată, Gradev a cerut la forul mondial o interdicție pentru FCSB în privința transferurilor.
Știrile cu Gikiewicz în vacanța din Croația sunt încă o dovadă că oamenii de la FCSB nu se simt comfortabil să spună adevărul. Ei dau informații false presei. Lukasz e în Croația pentru că acolo locuiește acum, nu pentru că e în vacanță. Și-a terminat contractul încă din 20 septembrie și am făcut deja o plângere la FIFA pe 30 septembrie. În plângere, cerem toți banii până la finalul contractului și o interdicție de a mai face transferuri pentru FCSB. Ei voiau să-i facă o acțiune disciplinară, dar după ce i-am notificat despre rezilierea contractului nu au mai răspuns nimic | Gradev, avocatul jucătorului, pentru Gazeta Sporturilor, în toamnă
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20