Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, demascată! Cine sunt cei doi infectați cu Covid-19, pe care "roș-albaștrii" nu i-au anunțat

Irina Aldea

Actualizat 16/09/2020 la 14:44 GMT+3

Situația de la FCSB se complică din ce în ce mai tare, după ce ieri au fost confirmate șapte cazuri de coronavirus la echipă.

FCSB

Credit imagine: Eurosport

UPDATE // FCSB se luptă cu un focar de Covid-19 în prezent, cu o zi înaintea meciului din turul 2 preliminar al Europa League, cu Backa Topola. Astăzi s-au aflat numele celor doi membri infectați cu Covid-19 pe 10 septembrie și pe care clubul nu i-a anunțat public. Potrivit Gazetei Sporturilor și Digisport, ar fi vorba despre Marius Popa, antrenor cu portarii, și Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul echipei.
Doar Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a fost înștiințată despre cele două cazuri. Cei doi membri depistați cu Covid-19 n-au făcut deplasarea la meciul FCSB-ului cu FC Voluntari, din etapa precedentă a Ligii 1.
Știrea inițială
FCSB a anunțat în cursul zilei de ieri (16 septembrie) că la echipă au fost înregistrate șapte cazuri de infectare cu coronavirus: 6 membri ai staff-ului și un jucător. Totuși, problemele au apărut încă de săptămâna trecută la echipă, când au reportat alte două teste pozitive, dar care nu au fost făcute publice. Pe 10 septembrie au fost depistate două cazuri, dar roş-albaştrii nu au venit cu un comunicat oficial. Au anunţat situaţia doar la Liga Profesionistă de Fotbal.
Secretarul general al LPF a anunţat că începe o anchetă. Conducătorii fotbalului românesc vor să se asigure că FCSB nu a ascuns alte cazuri: "Testarea de ieri a fost la o clinică agreată de UEFA. Azi au venit rezultatele. În ceea ce priveşte testările din 14 în 14 zile, testarea a fost făcută la 8 septembrie, iar rezulatatele raportate pe 10 septembrie, în acel moment fiind raportate două persoane infectate cu Covid. Mâine vom lua legătura cu FCSB pentru a primi şi testele negative ale jucătorilor raportaţi pe 10. Nu există niciun motiv pentru a se secretiza aceste informaţii. Mâine voi face o verificare suplimentară, vreau să văd buletinele celor testaţi negativ pe 8 septembrie", a declarat Justin Ştefan la Digi Sport.

FSCB, situație ingrată cu raportarea cazurilor de COVID-19 la echipă

Mai mult, FCSB a jucat cu FC Voluntari sâmbătă, pe 12 septembrie. A suferit atunci primul eşec din acest sezon. Chiar înainte să facă deplasarea în Serbia, pentru a se duela cu Backa Topola în Europa League, s-au raportat la echipă şapte persoane cu coronavirus.
"FCSB anunță că, în urma testării COVID-19 efectuate luni de către Synlab, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive. Este vorba despre jucătorul Andrei Miron și mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager). Aceștia au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și nu prezintă simptome!", se anunţă în comunicatul celor de la FCSB.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo