Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

În ce situaţie delicată se află Dinamo Zagreb, adversara CFR-ului. Anunţul făcut de presa croată

Cristian Mihală

Actualizat 20/08/2020 la 08:03 GMT+3

CFR s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, unde o va întâlni pe Dinamo Zagreb, iar campioana noastră ar putea beneficia de situaţia de la clubul croat, care e una delicată. Tehnicianul Zoran Mamic e pe picior de plecare, momit cu oferte foarte interesante din zona Golfului.

Zoran Mamic este antrenorul lui Dinamo Zagreb

Credit imagine: SID

CFR a obţinut o calificare facilă în turul secund preliminar al Champions League, după 2-0 în Malta, cu Floriana, însă pentru turul următor lucrurile se complică, în faţă urmând a îi ieşi o formaţie de cu totul alt calibru, Dinamo Zagreb.
Croaţii sunt favoriţi la calificare, fără îndoială, însă campioana României a demonstrat anul trecut că e capabilă de rezultate mari. În plus, elevii lui Dan Petrescu ar putea profita de faptul că la Dinamo Zagreb situaţia băncii tehnice nu e deloc una liniştită. Presa croată anunţă că Zoran Mamic este tentat cu oferte impresionante de la arabi şi ar putea să părăsească clubul.
"Sfârşitul aventurii: Zoran Mamic pleacă aproape sigur de la Dinamo Zagreb", notează sportske.jutarnji.hr, care punctează că Mamic este candidat pentru a fi numit pe banca tehnică a trei echipe arabe: Al Ahli din Dubai, Al Wahda și Al Jazeera.
Mamic a venit în 2019 la Dinamo, ca director sportiv, dar a trebuit să îmbrace echipamentul de A1 după ce Igor Jovicevic a fost dat afară. Iniţial s-a vorbit că va fi doar antrenor interimar, însă după ce negocierile cu Matiaz Kek au eşuat, a rămas tehnicianul echipei. Şi în iarnă, dar şi în primăvară, tehnicianul a fost în discuţii cu formaţii din zona Golfului, dar în cele din urmă el a rămas la Dinamo la îndemnul fratelui său Zdravko (directorul executiv al echipei), dar acum situația este total diferită. Totuşi, având în vedere că partida cu CFR-ul are loc săptămâna viitoare, s-ar putea ca Mamic să fie încă la cârma lui Dinamo.

Mamic, tehnicianul adversarei CFR-ului, un nume greu în fotbalul arab

Mamic e unul dintre antrenorii europeni cel mai bine cotaţi la arabi, astfel că e văzut în permanenţă ca o soluţie de şeici. Nici nu ar avea cum să fie altfel, după performanţele de la Al Ain, pe care a antrenat-o între 2017 şi 2019, când a câştigat campionatul în Emirate şi s-a calificat surprinzător în finala Mondialului Cluburilor, eliminând pe River Plate, în semifinale. Apoi, în finala cu Real Madrid nu a mai putut să producă surpriza, dar arabii au fost încântaţi de performanţele sale, iar cota sa în acea zonă e una extraordinară.
În primăvară, a fost în cursa pentru a deveni selecţionerul Emiratelor Arabe Unite, dar negocierile au eşuat, după ce şeicii i-au oferit un contract pe doar 6 luni, din cauza incertitudinii privind coronavirusul. El a mai fost aproape să o părăsească pe Dinamo în ianuarie, când ajunsese la un acord de principiu cu Al Ain, fosta sa echipă.
CFR o va întâlni în turul doi preliminar pe Dinamo Zagreb într-o singură manşă, pe teren propriu, pe 25/26 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo